13 песни ще се борят да представят България на OGAE Song Contest

Общо 13 песни достигнаха до финалната фаза за български представител в OGAE Song Contest. Първото участие на OGAE България в известния конкурс за музика, който разкрива повече за нея във всяка участваща страна.

Победителят ще бъде избран от членовете на клуба. Той ще представи България на OGAE Song Contest, който ще се проведе през месец септември. В началото на октомври ще стане ясен и победителя след гласуването на участващите клубове. Домакин на изданието ще бъде Австралия след победата на Dami Im (Австралия 2016) и песента ѝ „Fighting for Love“.

Сред правилата, с които членовете на клуба трябваше да се съобразят, са песента да бъде на някой от официалните езици в страната (български език), да има студио версия и да бъде достъпна в дигиталните платформи.

Песните и изпълнителите, който ще вземат участие в българския финал са:

Тита – Антилопа

Алекс & Влади – Мерак

Михаела Филева – Последни думи

Поли Генова – Г-н Президент

Криско & Слави Трифонов – Гледай как се прави

Гери-Никол – Над закона

Дара – Все на мен

Михаела Маринова и Pavell & Venci Venc’ – Листата падат

Маги Джанаварова – Приказка

Прея – Убиец на време

Виктория Георгиева – Част от мен

Любо Киров – Още от теб

Преслава – Не се изтриваш

Съвсем скоро ще започне и гласуването за OGAE Second Chance. Всеки клуб може да участва с песен, която не е успяла да спечели националната си селекция. Така те получават втори шанс в алтернативен конкурс на Евровизия. OGAE България ще бъде гост-жури, поради липсата на официално обявена селекция. Предишното издание беше спечелено от Швеция и Mariette с песента „A Million Years“.

През месец май официално OGAE България беше приет от останалите фен клубове на страните участващи на Евровизия. Повече за него може да научите от статията ни относно клуба. В нея ще откриете и повече информация относно начина да станете част от голямото семейство на феновете на Евровизия.

Тук може да чуете песните:

1 Comment

  1. […] избран чрез гласуване на членовете на OGAE България. В наша статия може да си припомните и останалите номинирани […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *