Начало > Азербайджан > AISEL Ще представи Азербайджан на Евровизия 2018!

AISEL Ще представи Азербайджан на Евровизия 2018!

Тази седмица беше обявен още един изпълнител, който ще участва в Евровизия 2018- това е Айсел Мамадова от Азербайджан. Джаз певицата, по-позната със сценичния си псевдоним AISEL, бе избрана чрез вътрешна селекция, а така се очаква да се определи и песента, която тя ще изпълни на сцената в Лисабон.

Коя е AISEL?

Родената в Баку Айсел израства в семейство на певци и музиканти и това дава своя отпечатък върху нея още от ранна детска възраст. Тя започва обучението си в специализирано музикално училище, когато е на около седем години и продължава образованието си до 2010-та, когато завършва университет. Певицата участва в местни и международни (в Грузия, Русия, Турция, Израел, Украйна и Швейцария) музикални фестивали, сред които са „Baku International Jazz Festival“, „Montreux Jazz Festival“ и „Caucasus Jazz Festival“. През септември тя беше част от програмата на „Zhara Fest“, на чиято сцена излязоха и звезди като Сергей Лазарев и Лобода. AISEL е не само самостоятелен изпълнител, но и композитор и пианист.

Азербайджан ще участва в един от двата полуфинала на Евровизия 2018 (8-ми или 10-ти май), като това ще бъде единадесетото участие в конкурса за страната, която участва от 2008-ма година насам и винаги успява да намери място на Големия финал.

One thought on “AISEL Ще представи Азербайджан на Евровизия 2018!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.