Армения: Станаха ясни всички претенденти за „Depi Evratesil“ 2018

За втора поредна година Армения използва Depi Evratesil за национална селекция на Евровизия. Миналата година форматът беше подобен на риалити предаванията The X Factor и The Voice, а всеки участник си имаше ментор, участвал в Евровизия. Този път националната селекция е по-традиционна – участват изпълнители с оригинални песни.

Плейлист с всички участници може да чуете тук.

Сред по-известните имена тази година са: Тамар Капрелян (Евровизия 2015, част от Genealogy), Севак Ханагян (X-фактор Украйна 2016, победител), Камил Show (drag queen персона на Арсен Григорян), Gata Band (известна арменска фолк група) и др. Асмик Широян и Амалия Маргарян се завръщат за втора поредна година в Depi Evratesil след участието им в миналогодишното издание.

Двайсетимата претенденти са разпределени в два полуфинала, като напред ще продължат по петима от всяко шоу. Десетимата класирали се ще се борят в големия финал. Резултатите ще бъдат определени от зрителски вот и международно жури.

Датите за Depi Evratesil 2018 са следните:
19.02: Първи полуфинал
22.02: Втори полуфинал
25.02: Финал

Миналата година Арцвик представи Армения с песента „Fly with me“. В Киев тя се класира на финал и завърши на 18-то място. Ще успее ли победителят на Depi Evratesil 2018 да подобри нейния резултат?

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *