Начало > Австралия > Австралия с Национална Селекция за Евровизия 2019

Австралия с Национална Селекция за Евровизия 2019

Австралия вече потвърди участието си в конкурса Евровизия 2019. Но този път изборът им на песен и изпълнител ще бъде в ръцете на публиката.

За първи път националната телевизия на Австралия, SBS, която е и асоцииран член на Европейския съюз за радио и телевизия, ще организира национална селекция за избор на представител в конкурса Евровизия. До сега страната е участвала 4 пъти в музикалната надпревара с вътрешен избор на изпълнител.

Шоуто, което SBS ще организира, носи името „Australia Decides“ („Австралия решава“). То ще бъде излъчено на 9 февруари, на живо от град Голд Коуст. Комбинация от жури и публика ще реши кой ще представя страната в конкурса през май месец в Тел Авив, Израел.

SBS приканва всички композитори от цяла Австралия да изпратят своите песни, след което най-добрите от тях ще бъдат предложени за изпяване от популярни изпълнители.

В последното издание на Евровизия, Австралия записа най-слабото си представяне откакто участва в конкурса. Джесика Маубой се нареди на 20-то място на Големия финал с песента „We Got Love“. Предстои да разберем дали новата формула за избор на песен ще върне страната отново в дясната страна на класирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.