Начало > Беларус > Беларус 2017: NAVI и „Historyja Majho Zyccia”

Беларус 2017: NAVI и „Historyja Majho Zyccia”

Изпълнител: 
Тази година NAVI ще представят Беларус на Евровизия. Дуетът е създаден през 2013-та година от двамата изпълнители Arciom Lukjanienka и Ksienija Žuk. Първият им проект се появява на бял свят през лятото на 2013-та година, а първият им албум излиза през 2014-та година. Беларуският, е единственият език, на който дуетът твори, а жанровете на техните песни са фолк рок, инди рок, инди поп, инди фолк и акустичен рок.

Песен: 
Песента, с която Беларус ще бъде представена на конкурса в Киев, се казва „Historyja Majho Zyccia”. Финалът на беларуската селекция се проведе 20.01.2017 и в него в участваха 13 изпълнители и групи. NAVI и „Historyja Majho Zyccia” заеха едва пето място от гласовете на публиката, но максималният брой точки от журито им осигури победата. И музиката, и текстът на тазгодишната песен на Беларус са написани от Arciom Lukjanienka.

Интересно:
NAVI участва в беларуската селекция през 2016-та година, тогава те заемат 4-то място. За пръв път Беларус изпраща песен на техния роден език, а това е и единствената песен, която не е на английски език в тазгодишната им селекция.

Беларус на Евровизия:
До момента страната има 13 участия в конкурса., като се е класирала на финал 4 пъти. Най-високата позиция, която Беларус е заемала до момента е 6-то място (през 2007-ма година), а най-ниската- 22-ро място (през 2006-та година).

Ето и мнението на част от екипа на Еurovision-Bulgaria.com за Беларус тази година:

Валентин Дурчев: Беларус определено има място в моето топ 10. Изключително позитивна, енергична и красиво звучаща песен! Енергията и позитивизмът са нещата, които ще донесат успех на NAVI, както и лъчезарното им присъствие на сцената. Класирането им на финал е под въпрос, но ако успеят, мисля, че ще заемат висока позиция на финала.

Майкъл Христов: Песента на Беларус тази година е изключително позитивна и забавна. От интервютата забелязвам, че NAVIBAND са много лъчезарни и надъхани, което наистина много ме радва. Мисля, че имат голям шанс за добро класиране.

Мадлен Попова: Песента е наистина прекрасна. Хареса ми още от първото слушане. Весела е, кара те да танцуваш. Смятам, че пеенето на родния им език ще бъде предимство за NAVI, както и това, че песента е бърза. Беларус нямат особено големи успехи през последните години, но се надявам, че ще успеят да стигнат до финал. Напълно го заслужават!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.