Белгия Избра Своя Представител За Евровизия 2018

Ето че подготовките за 63-тото издание на Песенен Конкурс Евровизия започнаха!

Белгия е първата страна, която разкри своя представител за Евровизия 2018. На 28.09.2017 стана ясно, че Laura Groeseneken ще представи страната си следващата година в Лисабон. Както и миналата, така и тази година, страната заложи на вътрешна селекция. Лаура е първият представител на Белгия от 2013 година насам, който не е бивш участник в „The Voice Belgique“.

Лаура е на 27 години, родена в Льовен, Белгия. Към момента тя е работник в търговската верига IKEA, а също така и вокален педагог. Певицата е работила по някои много големи музикални проекти, като „James Bond 50th Anniversary Gala Concert“. От 2014 година, заедно с Ozark Henry, тя участва в част от най-големите белгийски фестивали. В момента тя работи над своята самостоятелна кариера като пише своите собствени песни под името SENNEK.

Чуйте и една от нейните песни:

Песента, с която Белгия ще бъде представена през 2018 година предстои да видим през март месец. Лаура сподели, че иска да представи на зрителите приятна песен, която да ги докосне, а също така тя разкри, че няма да танцува. Според младата певица не съществува правилна формула за успех в конкурса. Тя казва „Последните години победителите са винаги различни. Човек трябва да се фокусира над самата песен, а не над това дали е достатъчно Евровизионна.“.

Ето какво още сподели Лаура:

Белгия е участвала в 59 издания на конкурса, но е печелила само веднъж. През последните години страната постига много големи успехи, класирайки се 3 пъти подред в топ 10. Дали Лаура ще донесе още един повод за радост, а може би и победа? Предстои да разберем!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *