Начало > Лисабон 2018 > Четвърти ден на репетиции – Коментар на живо

Четвърти ден на репетиции – Коментар на живо

Отново сме в пресцентъра на Евровизия 2018, за да научим всичко ексклузивно около стейджингите и представянето на останалите девет държави от втори полуфинал. В края на деня вече ще сме успели да видим всички първи репетиции на 37-те полуфиналисти от тазгодишното издание на конкурса!

🇬🇪 Грузия (12:00-12:30)

В началото на изпълнението трима от членовете на група Iriao стоят в центъра на сцената. По-късно към тях се присъединяват още двама души, свирещи съответно на китара и клавирен инструмент. Преобладават червени цветове. На края се появява и златен дъжд. Сценичната концепция е статична и изчистена, но също така и достатъчно грабваща вниманието, а вокалистите са повече от убедителни.

🇵🇱 Полша (12:40-13:10)

Полша ни предлага едно изключително позитивно и енергично представяне. Вокалистът Лукас Майер е харизматичен и стабилен. Gromee също е развеселен и приканва публиката да танцува с него. Двамата са придружени от три беквокалистки и китарист. Преобладават сини и лилави цветове и светлини. Използвани са и пироефекти.

🇲🇹 Малта (13:20-13:50)

Кристабел е между 4 лед екрана, които сменят картините си с цел подсилване на мистериозното настроение. Нейното лице е осветено от сини и червени светлини. Изпълнителката излиза на преден план, а между екраните се появява танцьорка, която прави резки движения. Като кулминация може да бъде определен моментът, когато Кристабел поема контрол над това „Тaboo”, лед екраните и танцьорката „избухват“. В изпълнението има и интересни ефекти, които могат да се видят само на екран- планета и сърце.

🇭🇺 Унгария (14:00-14:30)

Унгарската сценография няма много промени от националния финал. Единствените са в движенията на главния вокалист, който преминава през цялата сцена – включително през обръча и през мостовете. Също така има и пиро ефекти. Вокалите са добре, но беквокалите са леко нестабилни.

ПОЧИВКА

🇱🇻 Латвия (15:40-16:10)

Сценичната концепция не е по-различна от тази от националния финал на Латвия. Заснемането е по-ефектно и стилно. Вокалите са стабилни, а Лаура разчита на движения с ръцете си и изражения на лицето.

🇸🇪 Швеция (16:20-16:50)

Бенджамин от Швеция изпълнява песента си по същия начин като в Мелодифестивален. Отново се залага на неонови светлини, танци и характерно облекло. Забелязва се и флиртуване с публиката и камерите. Всичко е професионално и изпипано.

🇲🇪 Черна Гора (17:00-17:30)

По време на изпълнението на Черна Гора на сцената има 6-ма души – Ваня, четири беквокала и един пианист. Ваня е облечен в лъскав светлосин костюм, а беквокалистките в бели рокли. Сценографията е еднотипна, през цялото време те се разхождат на сцената. Вокално всички са отлични.

ПОЧИВКА

🇸🇮 Словения (18:00-18:30)

Запазени са елементи от представянето от националния финал. Леа е заобиколена от четири танцьорки, а самата тя носи черен костюм. Изпълнението съдържа много танци. Осветлението е по-тъмно, има близки и далечни кадри. Посредата на изпълнението музиката внезапно спира, но това е част от концепцията на страната. Леа приканва публиката да й окаже помощ. Това се хареса изключително много на журналистите в пресцентъра.

🇺🇦 Украйна  (18:40-19:10)

Доста мрачно изпълнение. В началото Меловин лежи в пианото, чийто капак е направен като плетеница; вижда се само лицeто му, останалото в тъмнината. В даден момент капакът се отваря, а механична платформа изправя певеца във вертикално положение. Към края, разбира се, стълбите биват обхванати в пламъци. Вокално Меловин се справи добре.

Коя държава ви хареса най-много от четвъртия ден на репетиции?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.