Начало > Тел Авив 2019 > Четвърти ден на репетициите – коментар на живо

Четвърти ден на репетициите – коментар на живо

Репетициите не спират, а в Тел Авив за пореден ден звучат любимите ни песни! До момента видяхме 26 от изпълнителите, а днес ни предстои да се доближим до още 9!

🇭🇷 10:00 – 10:30 | Хърватия

Роко започва изпълнението си легнал сред пламъци. На екраните се появяват ангели, издигащи се към небето. Към Роко на сцената се присъединяват двама танцьори. Всички са облечени в бяло. В края на представянето виждаме крила, излизащи от гърба на хърватския представител, подобни на тези от националния финал. Концепцията е свързана и се променя спрямо историята на песента. Добавен е и текст на хърватски език.

🇲🇹 10:40 – 11:10 | Малта

Микела е придружена от четирима танцьори на сцената, а графиките на LED екраните са шарени, напълно подходящи за името на песента. Около Микела има издигната стена, която изглежда като част от куб, върху която се прожектират светлини. Младата певица е облечена изцяло в бяло, а върху нея също се прожектират неонови светлини, даващи представата за хамелеон. По време на първото изпяване на песента, Микела имаше вокални проблеми, но след това те бяха поправени.

🇱🇹 11:20 – 11:50 | Литва

Изпълнението на Юри от Литва не се различава особено от това в Националния финал на страната. Има много близки кадри върху лицето на певеца, който не спира да се усмихва и да следи с очи камерата. Цялостната концепция е в семпъл стил. Юри е изцяло в черно, с кожени яке. LED екраните изобразяват златисти елементи, примесени с леки нюанси на червеното. В последствие биват заменени от бягащи хора.

🇷🇺 12:00 – 12:30 | Русия

Сергей е позициониран между осем огледала, а камерите заснемат много близки планове на певеца. Повреме на първия припев той е в средата на сцената, като множество негови изображения се отразяват в огледалата. В даден момент екраните стават черни, а една светкавица озарява сцената. В последствие огледалата са подредени като куб около Лазарев. Ефект, наподобяващ течаща вода се отразява в тях от LED екраните, който се превръща в пороен дъжд секунди по-късно. Огледалата биват счупени в края на песента. Във вокално отношение Лазарев е непоклатим.

🇦🇱 12:40 – 13:10 | Албания

Йонида е върху малка платформа. В единия край, върху един от мостовете отвеждащи към другите части на сцената са позиционирани трима беквокалисти. Певицата е с черна рокля със златни елементи. Цялостната сценография е семпла, черна, лишена от графики върху екраните. Използвани са предимно оранжеви прожектори. В един момент на LED стената се появява „стряскаща и неуместна“, според медиите в пресцентъра, графика. Вокалите на Йонида са безупречни.

13:10 – 14:10 | Обедна почивка

🇳🇴 14:20 – 14:50 | Норвегия

Изпълнителите са перфектни вокално, но излъчването в прес центъра е спряно и няма картина.

Картината се връща и виждаме тримата изпълнители, които са облечени в черно. Александра е сама на главната сцена, а момчетата са отпред. По-късно се присъединяват към нея.  За фон имаме северното сияние и заснежена планина. KEiiNO имат страхотна химия заедно и всичко изглежда страхотно. Има пушек и пироефекти.

🇳🇱 15:00 – 15:30 | Нидерландия

Дънкан седи на пиано през цялото време. Вокално е перфектен. Основните цветове около него са синьо, лилаво и черно. Има близки кадри при докосването на клавишите. За момента няма специални ефекти или графики като фон.

Изпълнителят изглежда твърде вглъбен в изпяването на песента и не прави често връзка със зрителите. Въпреки това в края на изпълнението има кадър към публиката, за да покаже тя светлините на телефоните си.

🇲🇰 16:00 – 16:30 | Северна Македония

Тамара е сама на сцената, облечена в зелена рокля. Около нея има шест огледала, които отразяват образа й. Появяват се снимки на момичета, а в края виждаме такава и на самата Тамара със своята дъщеря. Изпълнителката звучи перфектно и е в синхрон със своите беквокалисти.

🇦🇿 16:40 – 17:10 | Азербайджан

Азербайджан предлага много технология. В началото Чингиз стои пред V-образна LED форма. Отстрани се намират две роботизирани ръце, които насочват лазерни лъчи към него. Вижда се и туптящо сърце върху LED стената. Цветовата гама се състои най-вече в лилаво и синьо.

Преди финалния припев, изпълнителят се превръща в холограмен образ на самия себе си, след което се връща обратно в реалността. Тази част от сценографията може да се определи като изключително интригуваща.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.