Начало > Евровизия 2017 Участници > Кипър 2017: Hovig Demirjian и „Gravity“

Кипър 2017: Hovig Demirjian и „Gravity“

Изпълнител:

Hovig Demirjian, или просто Hovig е кипърският представител на Евровизия 2017 в Киев. Роден е на 3 януари 1989 в столицата на Кипър – Никозия и е от арменски произход. Първото му голямо постижение е попадането на второ място в музикално състезание в Ларнака, Кипър. През 2009 заема участие във вторият сезон на Х Фактор Гърция, където завършва седми. След участието си, той се връща в Кипър, доразвивайки музикалната си кариера. Участвал е два пъти в селекцията на Кипър за Евровизия – през 2010 и 2015, където завършва съответно на трето и четвърто място.

Песен:

Песента на Hovig – „Gravity“ бе избрана чрез вътрешна селекция. Тя е написана от шведският композитор Thomas G:son, който е автор на песента „Euphoria“ на Лорийн, с която тя извоюва победата си на Евровизия през 2012 година в Баку.

Кипър на Евровизия:

Това е 34тото участие на Кипър в Евровизия. Техният дебют е през 1981. От 34 участия имат 27 финала, а най-доброто им класиране досега е на петото място през 1982, 1997 и 2004г. Най-лошото им класиране досега е през 1986, където заемат последното място.

Мнения на някои от членовете на екипа на Еurovision-bulgaria.com/:

Майкъл Христов: В сравнение с миналите години, Кипър поддържат нивото на оригиналност на песните си. И все пак, имам чувството, че съм чувал песента вече някъде другаде. Песента е приятна, Ховиг също е доста харизматичен. Според мен, 2017 ще им се усмихне и отново ще преминат във финала, но там ще завършат около 15-тото място.

Цвета Чавдарова: Това е една от песните, за които ми беше нужно да чуя по още един или два пъти, за да я оценя. Допада ми и мисля, че има шанс за финал, а Ховиг е един много добър и харизматичен артист, въпреки че трябва да поработи още малко върху изпълненията на живо. Кипър трябва да подходи креативно към представянето си на сцената, за да има още един добър резултат.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.