Начало > Дания > Дания: Вече са известни всички участници в „Melodi Grand Prix 2019“

Дания: Вече са известни всички участници в „Melodi Grand Prix 2019“

Дания ще избере своя представител на 23-ти февруари, събота, когато ще се състои финалната вечер на Melodi Grand Prix 2019. Резултатите ще бъдат определени от комбинация на зрителски и жури вот. В сайта на датската телевизия DR можете да чуете десетте песни, които ще участват в националната им селекция:

Simone Emilie „Anywhere“
Jasmin Gabay „Kiss Like This“
Rasmus Faartoft „Hold My Breath“
Marie Isabell „Dancing with You in My Heart“
Sigmund „Say My Name“
Humørekspressen „Dronning af baren“
Julie & Nina „League of Light“
Teit Samsø „Step It Up“
Leonora „Love Is Forever“
Leeloo „That Vibe“

Откакто отпадна правилото на Евровизия да се пее на националния език на държавата, Дания е изпращала песни единствено на английски език. Известно изключение е миналогодишният представител Расмусен, чийто хор от викинги пригласяше посланието на „Higher ground“ и на исландски език. Интересно е че в селекцията тази година са се включили участници, които освен на датски и английски, са решили да изпълнят части от песните си на испански, френски, немски и гренландски език. Ще бъдем ли свидетели на езиково разнообразие от скандинавската страна тази година?

Дания за пръв път участва в Евровизия през 1957 година. Оттогава насам страната е извоювала три победи, най-скорошната от които е през 2013, когато Емели де Форест завършва на първо място в Малмьо. Миналата година Дания се завърна в челната десятка на конкурса, благодарение на Расмусен и „Higher ground“.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.