Начало > Лисабон 2018 > Трети ден на репетиции – Коментар на живо

Трети ден на репетиции – Коментар на живо

All aboard! Репетициите в Лисабон продължават с пълна сила. Днес на сцената предстои да видим държавите от първата половина на втори полуфинал. Ето ги и тях:

🇳🇴 Норвегия (12:00-12:30)

Александър Рибак открива полуфинала с песен, заредена с много положителна енергия. Сценичната концепция е почти идентична с тази от националния финал, освен леки детайли в графиките. Изпълнението изглежда завършено, а вокално Рибак е повече от убедителен.

🇷🇴 Румъния (12:40-13:10)

Сцената е пълна с манекени с бели маски като от официалния клип, което всъщност е и най-запомнящото се нещо от цялото изпълнение. Кристина от The Humans е облечена в лилава рокля, докато останалите от групата са в бели роби. Изпълнението носи тържествен заряд.

🇷🇸 Сърбия (13:20-13:50)

Концепцията от националния финал е променена. Преобладават цветове като златно, синьо, на моменти и червено. Певиците на Балканика са облечени в кремаво-розови рокли с черни елементи. Към тях се присъединява и още една изпълнителка. На заден план виждаме барабаниста на групата. Изпълнението е стабилно и вокалната хармония създава етно атмосфера.

🇸🇲 Сан Марино (14:00-14:30)

Дженифър и Джесика дават всичко от себе си в това изпълнение. Роботите се завръщат, този път са повече и присъствието им успява да привлече вниманието на всички. Изпълнението завършва в стил Габи и Иван от Детската Евровизия, като събират ръцете си във формата на сърце.

ПОЧИВКА

🇩🇰 Дания (15:40-16:10)

Изпълнението на Расмусен е едно към едно с това от националната селекция. Също така той е стабилен вокално.

🇷🇺 Русия (16:20-16:50)

Юлия е качена на планина, върху която се прожектира по време на изпълнението. На сцената има двойка, която танцува, а отстрани се виждат и трите беквокалистки. Юлия е неуверена в пеенето си, но се наблюдава градация спрямо първото й живо изпълнение в Москва.

🇲🇩 Молдова (17:00-17:30)

Неописуемо е! Молдова на финал! Молдова впечатлява с ефектна сценична концепция, отличаваща се от другите изпълнения. На сцената се разиграва театър, който силно въздейства на публиката в пресцентъра. Наистина се затрудняваме с описанието на всичко, което видяхме, но по наше мнение шансовете на Молдова за финал се вдигнаха доста. В първата репетиция вокалите бяха леко нестабилни, но след това нещата се подобриха.

ПОЧИВКА

🇳🇱 Холандия (18:00-18:30)

Изпълнението започва с Уейлън и четиримата му танцьора, застанали на платформа в средата на сцената. Всички свирят на китари до първия припев, когато двама от танцьорите започват да танцуват. От втория припев до края на песента, танцьорите изпълняват хореография, дори и някои акробатични номера, които изглеждат недовършени и нямат нищо общо с песента. Пресцентърът остана разочарован.

🇦🇺 Австралия (18:40-19:10)

В началото се акцентира върху силуета на Джесика, чиито вокали бяха леко плахи в началото. Тя е облечена в къса блестяща рокля с основен цвят лилав. Зад певицата са добавени допълнителни светещи ленти, които придават идентичност на сцената. Джесика е сама, а концепцията й залага на по-близки кадри.

Коя държава ви хареса най-много от третия ден на репетиции?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.