Начало > Дания > Дания 2017: Anja Nissen и „Where I Am“

Дания 2017: Anja Nissen и „Where I Am“

Изпълнител: 

Anja Nissen е датско-австралийска изпълнителка, текстописка и танцьорка. Родена е на 6 Ноември 1995 в югозападна Австралия.Родителите й са датчани, емигрирали в Австралия преди тя да се роди. През 2008, само на 12 години, тя стига до полу-финала на „Австралия Търси Талант“. От 2009 до 2014 тя продължава да трупа популярност чрез участията си в различни формати. В 2014 тя се явява на прослушванията за третия сезон на „The Voice Australia“. Там тя става част от отбора на will.i.am, а три месеца по-късно става големият победител в шоуто. През 2016 участва в датската селекция за Евровизия 2016 в Стокхолм, където остава на второ място с 36% от гласовете. През 2017, тя повтаря участието си и в крайна сметка печели с убедителните 64% от всички гласове.

Песен:

„Where I Am“ е песента, с която Аня ще представи Дания на Евровизия 2017 в Киев. Песента е ко-композирана и ко-написана от Аня и Angel Tupai, който  също е финалист в „The Voice Australia. Жанровете, в които влиза песента са електро-поп и RnB.

 

Дания на Евровизия: 

Страната имат общо 45 участия, от които на финал са били 41 пъти. Своят дебют правят през 1957. Дания е една от страните, които са печелили Евровизия повече от един път. Участията им са увенчани с победа през 1963, 2000 и 2013. Последното място е било отредено за Дания само веднъж – през 2002 година.

 

Мнения на някои от членовете на екипа на eurovision-bulgaria.com:

Валентин Дурчев: Дания е една от трите ми любими. Аня е една от най-добрите вокалистки тази година. Песента е много силна и изпълнена с енергия, което ме кара да мисля, че не само ще се класира на финала, а и ще бъде в топ 10.

Майкъл Христов: Аня е едно наистина талантливо момиче, а в песента има заложени наистина големи надежди. Мисля, че това е най-силната им песен ор 2014 насам, плюс това е един от големите фаворити за победата тази година в Киев. Това е единствената песен, която мога да си представя като победител за момента.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.