Начало > Лисабон 2018 > Евровизия 2018: Какво ни очаква през януари?

Евровизия 2018: Какво ни очаква през януари?

С началото на новата година държавите, участващи в Евровизия, забързват подготовката си за конкурса. Осем държави вече избраха своите представители, а Албания вече си има и песен.

Ето какво ни очаква през месец януари:

За пръв път в последните години Франция и Чехия ще изберат своите представители чрез национален финал. Френският, Destination Eurovision, ще съдържа два полуфинала – на 13-ти и 20-ти януари, а финалното решение ще бъде взето на 27-ми. За победата ще се борят 18 изпълнителя. Чешката селекция съдържа само финал, който ще се състои на 29-ти януари. В селекцията ще има само 6 участника.

Своето начало през януари бележат селекцята на Унгария, като се очаква победителят да бъде избран в края на февруари, селекцията на Литва, позната на феновете като най-дългата от всички, ще продължи цели три месеца и селекцията на Румъния, в която участва и един от представителите им за 2017 – Alex Florea.

Беларус, от своя страна, ще започне избирането на представител в средата на месеца. Норвегия и Исландия ще представят на публиката атристите и песните, участващи в селекциите им, а държавата домакин, Португалия, ще разкрие участниците на Festival da Canção 2018.

В края на месец януари се очаква Испания да излъчи своя представител, а Кипър – изпълнител и песен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.