Начало > Тел Авив 2019 > Втори ден на репетиции – коментар на живо

Втори ден на репетиции – коментар на живо

Вчера започнаха репетициите за Евровизия 2019. Днес те продължават с държавите, участващи във втората половина на Първи полуфинал. Ще чуем 8 изпълнения.

🇧🇪 Белгия (10:40-11:10)

Фонът прелива между червено и синьо, на моменти преминава и в сребристо. Елиът се намира в центъра на сцената. Зад него има двама барабанисти, върху които се обръща значително внимание по време на изпълнението. Графиките върху LED екраните са сихронизирани с движенията им. В края на изпълнението те се присъединяват към Елиът в  средата. Върху облеклото им се виждат послания за мир. Хореографията се състои най-вече в движения с ръце.

🇬🇪 Грузия (11:20-11:50)

Вокалните възможности на Ото не трябва да бъдат поставяни под въпрос. Цялото представяне е изключително драматично. Началото на изпълнението е тъмно. Изпълнителят се намира в центъра на сцената. Има заснежен планински фон и осветено от звезди небе. Към края фонът става огнен. Беквокалите се намират на сцената и в края, а когато започва хоровата част се включват към изпълнителя. Всички са облечени в черно. Представянето на Грузия получи одобрителни мнения от прес центъра.

🇦🇺 Австралия (12:00-12:30)

Кейт е с нова сребриста рокля, но носи познатата си корона от националния финал. Вокално е много стабилна. Изпълнителката е във въздуха. Фонът на екрана зад нея показва космоса. Вижда се и Земята. Двете ѝ беквокалистки са с черни рокли, които също се носят във въздуха и изглежда сякаш летят. Създава се усещане за движение. Цялото изпълнение е изключително от техническа гледна точка.

Обедна почивка (12:30-13:30)
🇮🇸 Исландия (13:40-14:10)

Първата репетиция на Хатари е неуспешна. Микрофоните им не са синхронизирани.

Изпълнението включва огнени ефекти. За фон се показват вериги. В средата на сцената има клетка подобна на земното кълбо, но и представляваща логото на групата. В нея са затворени двама от участниците в цялото изпълнение. Клеменс е придружен от двете танцьорки, с които беше на националния финал. Големият чук е заменен от камшик.

🇪🇪 Естония (14:20-14:50)

Сценичното представяне на Естония остава доста близко до това в националния им финал. Този път, обаче, Виктор е изцяло сам на сцената. Номерът с изчезващата китара е все още в сценографията.

Предпоследният припев отново включва предварително записани кадри на Виктор по средата на буря – всичко с помощта на зелен екран. Тази част отне повечето време от днешната репетиция на Естония.

🇵🇹 Португалия (15:00-15:30)

Конан е облечен в зелена роба. Придружен е от същия танцьор, който беше с него и по време на националния финал. За фон се появяват червени рози. Други цветове, които се виждат са златно и черно. Хореографията е подобна на тази от Festival da Cancao.

Почивка (15:30-15:50)
🇬🇷 Гърция (16:00-16:30)

Изпълнението е наситено с детайли. Фонът е розов. Случват се изключително много неща. Катерина е придружена от няколко танцьорки, изпълняващи движения с различни уреди. Една от тях държи топка, която по-късно изхвърля към публиката. Катерина е облечена в бяла рокля.Поставена е сферична арка. В края на представянето тя се изпълва с цветя. Появяват се графики и по пода. Няма забележки към вокалните възможности на певицата.

🇸🇲 Сан Марино (16:40-17:10)

Най-очакваният изпълнител тази година не разочарова! Серхат е придружен от двама танцьори и три беквокалистки. Всички те танцуват в средата на сцената в началото. Звездата на Сан Марино стои на подиум като истински исполин. Преди последния припев всички на сцената призовават да се пее с тях, като държат конуси. Текстът се появява като фон в розово и златно. Кралят на Евровизия е в бял костюм. Вокално всички са перфектни.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.