Начало > Тел Авив 2019 > Евровизия 2019 ще се проведе в Тел Авив!

Евровизия 2019 ще се проведе в Тел Авив!

Проблемите около конкурса за песен Евровизия 2019 остават в миналото! Можем да съобщим със сигурност, че държавата домакин ще е Израел! Гаранция за домакинството са 12-тте милиона евро, отпуснати в последните минути от телевизията организатор KAN Въпросната сума пари създаде поредица от скандали между израелската телевизия и финансовия министър на Израел – Бенджамин Нетаняху, който категорично отказа да отпусне сумата от държавата и заплаши телевизията, че ако тя самата не я осигури ще бъди закрита. От ЕСРТ се наложи да удължат датата за внасяне на депозита до 14 август.

Известно е името и на следващия град, който приема щафетата след Лисабон, а именно – Тел Авив! До това се стигна, след като Нета Барзилай завоюва тазгодишното издание в Лисабон и след 20 години върна титлата обратно в Израел. Тел Авив ще бъде домакин за първи път в историята на конкурса!

Датите за провеждане на конкурса са:

14 май – Първи Полуфинал

16 май – Втори Полуфинал

18 май – Финал

Мястото, на което ще се проведе 64-тото издание на песенния конкурс е ЕXPO Tel Aviv с капацитет над 10 000 места.

 

Държавите потвърдили участие към момента са 22, сред които са: БЪЛГАРИЯ,  Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Латвия, Литва, Малта, Норвегия, Полша, Сан Марино, Сърбия, Швеция, Швейцария, Украйна, Франция, Германия и естествено държавата домакин – Израел.

Песента, която завоюва почетното първо място в тазгодишното издание и изпрати Евровизия в Тел Авив, може да чуете тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.