Начало > Нидерландия > Евровизия 2020: Град-домакин

Евровизия 2020: Град-домакин

Очаква се най-голямото музикално събитие да се проведе в Ротердам, Нидерландия през идната 2020 година! Или пък не?

Европейският съюз за радио и телевизия трябваше да обяви кой е избраният град на 30.08.2019, но изглежда информацията достигна малко по-бързо до всички фенове. През изминалите месеци се проведе избирателен процес, който да определи къде ще се проведе Евровизия догодина. Няколко града се включиха, а до последния етап достигнаха Маастрихт и Ротердам.

Източникът, на когото се доверяваме е официалната страница на конкурса, където ясно са посочени градовете, които са получили правото да бъдат домакини след всяка една победа на страната. Списъкът е както следва:

  • Хилверсъм – 1958
  • Амстердам – 1970
  • Хага – 1976
  • Хага – 1980
  • Ротердам – 2020

Минути след изтичането на информацията, социалните мрежи бяха засипани с коментари относно избора – някои останаха доволни, други разочаровани. Официалното потвърждение все пак ще бъде чуто на 30.08, когато нидерландските жители ще разберат решението по телевизията. По-интересното е, че 40 минути след разнеслата се новина, информацията за Ротердам бе изтрита, а на нейно място се публикува същата за Маастрихт.

Въпросът е дали след допуната грешка, Европейският съюз за радио и телевизия опитва да замаже очите на хората или някой е успял да проникне в системата и публикува невярна информация? Добрата новина е, че ако не друго, поне ще научим кой е градът-домакин съвсем скоро.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.