Започва Евровизия 2022!

Тази вечер стартира едно от най-очакваните събития за годината – Евровизия 2022! От 22 часа българско време зрителите ще могат да наблюдават Първия полуфинал на конкурса. Ето какво можете да очаквате.

Албания ще бъде първата песен от тазгодишното издание, която ще чуем на сцената в Торино. След нея според точния ред на изпълнения идват Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

Водещи на трите шоута ще бъдат Лаура Паузини, МИКА и Алесандро Кателан. От тях обаче може да очакваме повече по време на Втория полуфинал в четвъртък и в събота, деня на Големия финал.

 

Тази вечер на сцената ще излязат не само 17-те представители на участващите страни, но и Диодато (Италия 2020), Малена (Победител на Детската Евровизия 2021) и известният италиански продуцент Dardust заедно с групата Sophie and the Giants. Ще видим още и част от изпълненията на Италия и Франция и кратка препратка към покойната Рафаела Кара.

Зрителите от България ще могат да гласуват за останалите 16 изпълнения чрез СМС. Нашите сънародници, които живеят в една от въпросните страни, както и в Италия или Франция, биха могли да подкрепят българското участие.

Екипът ни имаше възможност да наблюдава вчерашната генералната репетиция. По време на нея гласуваха професионалните журита на всяка държава. Техният вот, както и телевотът от тази вечер, ще определят първите 10 финалисти на Евровизия 2022.

Корица: NATHAN REINDS / EBU

Снимка: Eurovision-Bulgaria.com

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *