Начало > България > Евровизия България обяви своя първи генерален спонсор

Евровизия България обяви своя първи генерален спонсор

Българската компания iCard ще подкрепи пътя на Виктория до Евровизия 2020 Ротердам.

Евровизия има своя първи генерален спонсор за България. Това е българската компания iCard, която е лидер на европейския финтек пазар, с над 500 000 клиенти и повече от 250 служители.  

Българското участие в Ротердам се реализира като публично-частно партньорство между Българска Национална Телевизия и Ligna Group, като за първи път в участието на България в Евровизия се включва и генерален спонсор. 

От 7 март, събота, в българския ефир ще бъде излъчвана телевизионна реклама с участие на българския представител на Евровизия 2020 Виктория. Дигиталната премиера на рекламата днес беше и e своеобразен тийзър на песента на България “Tears Getting Sober”.  

Явор Петров, Изпълнителен директор на iCard АД споделя за проекта: “Връщането на България на сцената на най-голямото неспортно събитие, което тази година чества 65-тата си годишнина, е много важно за позиционирането на страната ни на международната сцена и е възможност да покажем нашата креативност, високата ни конкурентоспособност и безкомпромисния ни професионализъм. Ценности, които ние в Айкарт изповядваме и подкрепяме. Това ни провокира да застанем зад представянето на България на Евровизия и да помогнем то да бъде достойно и качествено.” 

Геновева Христова от Ligna Group е категорична, че това партньорство ще е  истински пример за това какви могат да бъдат ползите от проект като Евровизия. Тя допълва: “Без компании като iCard, участието в този размер и с този размах не би било възможно. Много сме щастливи, че наистина повярваха в нас. Това е една страхотна компания, която работи основно на международните пазари. Убедени сме, че такива проекти могат да помагат на много компании действително да излязат на международните пазари и да имат достъп до цялата аудитория на конкурса. Над 200 милиона гледат Евровизия всяка година през май месец. Това партньорство е и доказателство, че програмите и аудиторията на Българската национална телевизия са привлекателни за рекламодатели, произвеждащи продукти с висока добавена стойност.  

От 4-ти март стартира и дигиталната кампания на iCard, която ще позволи на 3-ма почитатели на конкурса да посетят промо събитията от календара на Евровизия в Лондон, Мадрид и Амстердам. Повече информация за кампанията можете да намерите на официалния сайт на България за Евровизия 2020 eurovision.icard.com.    

65-тото издание на Евровизия ще се проведе в Ротердам. Двата полуфинала и големият финал на конкурса ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май.  

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.