Начало > Евровизия 2017 Участници > Унгария 2017: Joci Pápai и „Origo“

Унгария 2017: Joci Pápai и „Origo“

Изпълнител:

József Pápai или по-известен, като Joci Pápai, бе избран на 18 февруари 2017 год. да представя Унгария на Евровизия 2017 с песента „Origo“. Той е на 35 години и е с ромски произход. Роден е на 22-ри септември 1981 год. в град Тата, Унгария. Освен, че Joci е известен със своите певчески качества, той е и китарист и по някога рапър.

 

Песен: 

Като имаме предвид произхода на Pápai, песента му „Origo“, неслучайно е с етно-цигански мотиви. Композитор и автор на песента е самият Joci, като езикът на който се пее е унгарски.

 

Песента на Joci Pápai може да чуете тук: https://youtu.be/o-7ETxsPiMY

 

Интересно: 

Страстта на József към музиката идва още, когато е бил много малък, защото неговият по-голям брат е свирил на китара. Публичният дебют на Joci е през 2005 година, когато той участва в унгарското телевизионното предаване Megasztár. За съжаление не постига голям успех и бива елиминиран. През 2006 година, обаче идва и първият му голям успех с песента „Ne nézz így rám“. Има и няколко песни, колаборация с Caramel, Zével Szabo и рапъра Majka.

 

Унгария на Евровизия:

Участието на Joci Pápai ще бъде 23-то по ред за Унгария. Първото им участие е през 1994 година с песента „Kinek mondjam el vétkeimet?“ изпълнена от Friderika Bayer, която завършва на 4-то място. Това е най-доброто им представяне до момента.

 

Мнения от екипа на eurovision-bg.com:

Яни Алексиев: Песента на Унгария е много интересна, най-вероятно точно заради етно мотивите. Според мен ще се хареса на публиката при живите изпълнения и ще се класира към финала.

 

Цвета Чавдарова: От една страна харесвам песента, от друга- не. Въпреки, че не се приема добре от всички фенове, тя е много интересна, а Жак може да направи невероятни неща с гласа си. Именно защото е по-странна не мога да кажа със сигурност дали ще се класира или не, но със сигурност ще внесе разнообразие в конкурса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.