Начало > Интервюта > Латвия: Интервю с Лаура Ризото

Латвия: Интервю с Лаура Ризото

Тази година родената в Бразилия Лаура Ризото ще представи Латвия на конкурса Евровизия. Тя има два студийни албума и сама пише някои от своите песни. Работила е с изпълнители като Деми Ловато и Дженифър Лопес. Вижте какво още тя сподели за себе си и песента й „Funny Girl“.

English version.

Как се чувстваш след като стана ясно, че ще представиш Латвия на Евровизия?

Чувствам се толкова поласкана и зашеметена от радост! Много съм развълнувана за всичко и съм благодарна, че Латвия избра моята песен за това прекрасно събитие.

Разкажи ни нещо повече за песента си. Каква история стои зад нея? Кое е това “Funny Girl”?

Текстът разказва историята на момиче, което се влюбва в най-добрия си приятел. Тя винаги го кара да се смее и нейните чувства са най-добре пазената тайна, докато тя не решава да ги покаже. За съжаление е твърде късно – той вече харесва някой друг. За него тя остава само приятел, просто „Funny Girl“.

Надявам се, че тази песен вдъхновява хората да бъдат смели и да приемат уязвимостта. Понякога оставяме страха от отхвърляне да ни попречи да изразим себе си и ние в крайна сметка гледаме как животът се случва отстрани. Поемането на рискове е част от изкуството да живееш един завършен живот.

Ти си родена Бразилия, живяла си дълго време в САЩ, а сега ще се състезаваш за Латвия. Как съчетаваш културите на тези три страни?

Имам двойно гражданство – бразилско и латвийско. Семейството на майка ми е от Бразилия с португалски произход, а баща ми е латвиец. Всяка страна има различна част от мен и обичам да съм тази уникална комбинация.

Работила си със звезди като Деми Ловато и Дженифър Лопез. Какво беше усещането? Би ли искала да го направиш отново?

Подгрявах Деми в Бразилия, по време на турнето ѝ „Unbroken“ в Латинска Америка. Беше невероятно преживяване. Тя е страхотен вокалист и изпълнител. Работих два пъти с Дженифър, като нейния вокален треньор по португалски в сътрудничество с бразилски изпълнители. Възхищавам се и на двете и се надявам отново да работя с тях.

Как реши да участваш в „Supernova“? Следиш ли конкурса Евровизия и имаш ли любима песен от него?

Беше случайност! С моето семейство вече бяхме планирали да посетим Латвия през 2018 г., за церемониалните празници, Фестивала за песента и танца, който се случва веднъж на всеки 5 години и да посетим братовчедите ми, които са се преместили от Бразилия в Латвия. Докато проучвахме пътуването си до Рига, видях новината за Супернова и реших да подам най-новата ми песен- „Funny Girl“.

Следя конкурса „Евровизия“ от много време и за мен е удоволствие да бъда част от него тази година. Обичам песента на Aminata „Love Injected“.

Сценичното ти представяне от националния финал беше много стилно и елегантно. Смяташ ли да го запазиш и за Лисабон?

Благодаря ви. Имам намерение да направя някои промени, тъй като сцената в Лисабон ще бъде огромна. Основната концепция обаче ще остане същата.

Какъв екип стои зад него? Как замислихте всичко и трудно ли беше да реализирате идеите си?

Моята идея беше да имам мистериозно, драматично и секси представление, разказващо историята на „Funny Girl“. Латвия има много талантливи професионалисти и екипът на „Supernova“, с който си сътрудничих, беше невероятен. Много съм щастлива от това, което създадохме заедно.

Какви са плановете ти от сега до май месец? Как се подготвяш за участието си в Евровизия?

Имам натоварен график с промоциите на Евровизия за следващите два месеца. Също записвам следващия си EP “Amber” и работя върху първия си саундтрак за специален проект в Ню Йорк. Много съм развълнувана от всичко.

Какви очаквания имаш от Португалия и Евровизия?

Много се вълнувам от възможността да посетя Португалия и да се свържа с местните хора. Очаквам също така да срещна всички талантливи изпълнители, които участват в този невероятен конкурс за песни. В края на краищата, именно това представлява Евровизия: свързване на хора от различни култури чрез музика и изкуство.

Успя ли да чуеш публикуваните досега песни на другите страни? Как ти се струват? Кои участници ти изглеждат най-интересни?

Нямах време да слушам внимателно всички останали песни. От това, което съм чула досега, наистина харесвам как всяка страна носи нова нотка на поп музиката. Сигурен съм, че тази година ще имаме прекрасен конкурс.

Може да чуете „Funny Girl“ тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.