Начало > Интервюта > Швейцария: Интервю със Zibbz (Видео послание)

Швейцария: Интервю със Zibbz (Видео послание)

Zibbz са Corinne и Stefan Gfeller – сестра и брат от Швейцария. Те имат 2 студийни албума, няколко соло сингъла и дори реалити шоу, което се излъчва в продължение на 4 години. Музиката е едно от най-важните неща в динамичния им и приключенски начин на живот. Тяхната упорита работа им даде възможност да представят родината си на тазгодишния конкурс за песен „Евровизия“.

English version.

Кои са Корин и Стефан? Разкажете ни повече за вас.

Ние сме швейцарски брат и сестра – живеещи в Лос Анджелис и Цюрих. Живеем за музиката – без план Б.

Как се чувствате след като стана ясно, че ще представите страната си на Евровизия 2018?

Лудост! Това е първият път, в който някога печелим нещо и се сме много горди да знаем, че страната ни подкрепя нашата музика.

Разкажете ни повече за песента си. Какво е нейното послание?

Написахме „Stones” с канадския автор на песни Laurell Barker. Посланието е нещо, което ни вълнува дълбоко и е тъжно, че все още е проблем в днешния свят. Става дума за приемственост, равенство, разнообразие и толерантност. Това е призив да се противопоставим на тормоза и омразата.

Сблъсквали сте се с хора, които хвърлят “Stones” по вас? Как се справяте с подобни ситуации и какъв е съветът ви към всички, на които им е по-трудно да се преборят с тормоза и да живеят така, както им се иска?

Да, ние сме преживявали тормоз, както много други деца. Единственото, което може да се направи, е да се научиш да се изправиш заради себе си или да говориш с някого, който ще го направи (като приятел, родители, учител). НИЕ като човечество трябва да се изправим и да говорим за този проблем. Докато сме тихи, тормозът продължава. И, разбира се, най-лошият вид тормоз е самообвиняването, което можем да спрем, като се научим да обичаме себе си. Това кои сме ние. с нашите недостатъци, нашите белези, нашите решения… всичко това е част от това, което сме.

Имахте страхотна сценична концепция по време на националния финал. Ще я запазите ли за Евровизия?

Имахме страхотен дизайн за националния финал и се надяваме да го направим още по-невероятен. Ще дадем 120% от себе си и ще се наслаждаваме на всяка минута. Това е всичко по силите ни. Останалата част зависи от публиката!

До колкото знаем, любимата ви песен от Евровизия е „Calm After the Storm” (Холандия 2014). Сега ви предстои да пеете на една сцена с Уейлън от The Common Linnets. Как ви кара да се чувствате това и какво смятате да му кажете, когато се запознаете?

Да, току-що разбрахме, че той също ще участва и нямаме търпение да се срещнем с него! Те (бел. ред. The Common Linnets ) са причината, заради която се осмелихме да участваме в тазгодишния конкурс за песен на Евровизия и със сигурност ще искаме да му благодарим за вдъхновението!

Трудно ли е да се разкъсвате между САЩ и Швейцария? Колко по-различен е животът в САЩ?

Благословия е, че можем да живеем в тези два свята. Обичаме Л.А., тъй като ни дава свободата да бъдем артистични и да експериментираме с нова музика, но също така обичаме Швейцария, че ни даде основа и корени!

Какво мислят познатите ви там за участието на Евровизия? Запознати ли са с конкурса?

Разбира се, нашите приятели са много развълнувани и ще гледат от цял свят!

Как решихте да участвате в Die Entscheidungsshow? Имали ли сте намерение да се включите по-рано, или нещо ви подсказа, че тази година е вашата?

Идеята първоначално дойде от приятели, които са се занимавали с Евровизия. Разбира се, винаги гледахме конкурса с нашето семейство, когато бяхме деца. Но никога не сме смятали, че имаме правилната песен, за да се състезаваме. Със „Stones“ най-сетне почувствахме, че имаме нещо, което съдържа потенциала да промени нещо в този свят.

Близки ли бяхте като деца и имахте ли типичните за брат и сестра пререкания? Когато създавате музика заедно, има ли някакви забавни моменти, в които отново започвате да се държите по детски?

Да, разбира се, че се боричкаме! Но сме отбор от толкова дълго… научихме се да оставяме роднинските разправии за след работа. 🙂

Може да чуете „Stones“ тук:

 

Снимка: TOMO Muscionico

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.