Начало > Евровизия 2017 Участници > Ирландия 2017: Brendan Murray и „Dying To Try“

Ирландия 2017: Brendan Murray и „Dying To Try“

Изпълнител: 

Тази година Ирландия ще бъде представена на Евровизия от Брендън Мъри. Той е на 20 години и е роден на 16-ти ноември 1996 година в Галуей, Ирландия. Професионалната му кариера  е започнала скоро – през 2014 година.

Песен:

Песента с която Брендън ще представи страната си на Евровизия 2017 е изцяло на английски език. Казва се „Dying to try“ и е дело на Jörgen Elofsson. Мъри бе избран за представител на Ирландия на 16 декември 2016 година, а премиерата на песента му беше на 10 март 2017. година.

Интересно:

През 2014 Брендън започва своята професионална кариера, като част от ирландската бой банда Hometown. Още през 2014 бандата постига успех, когато песента им „Where I Belong“ става номер едно в ирландските класации. Същият успех постигат и година, по-късно с песента „Cry for Help“. Дебютният им албум „HomeTown“, който излиза през ноември 2015 година достига до 4-то място в Ирландия. През декември 2016 година групата обявява пауза за неопределено време.

 

Ирландия в Евровизия:

Това е юбилейното 50-то участие на Ирландия в престижния конкурс. Замайващо нещо са броят на победите им, а те са 7 последната от която е през далечната 1996 година. Това е и годината, през който е роден Брендън, дали това не е случайност и дали самият той ще донесе следващата победа на страната си, ще разберем през май месец!

 

Мнение от екипа на eurovision-bg.com:

Яни Алексиев: Брендън има доста интересен глас. Песента също не е лоша има силни части, особено тази към края. Смятам, че Ирландия ще се класира към финала, но най- вероятно няма да си тръгне от Киев с трофея.

 

Валентин Дурчев: Ирландия изпраща приятна балада, която обаче не е сред фаворитите ми. Определено ми харесва повече от миналогодишната им песен, но въпреки това, смятам, че няма да се класира на финал. Харесва ми мелодията и кулминацията с високите тонове.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.