Израел: Еден Ален и нейните 4 песни!

Тази година Израел залага на национална селекция както за избора на артист, така и за този на песен. Форматът „HaKokhav HaBa L’Eurovizion“ („The Next Star for Eurovision“) започна още през ноември месец и завърши на 4-ти февруари. За победител бе провазгласена 19-годишната Еден Ален с над 40% от максималният брой точки.

Тя е родена в Йерусалим, а популярност добива след участието си в Х фактор Израел, който започва през 2017 година, а няколко месеца по-късно, грабва първото място. Повече за израелското участие може да прочетете ТУК.

В края на 2018 издава своя дебютен сингъл, който може да чуете

Селекцията за песен ще се проведе на 03.03, а дотогава можем да се насладим на четирите предложения, от които Израел ще избира. Песента победител ще бъде избрана от професионално жури, смс гласуване и трети елемент, който все още не е разкрит от продукцията.

Savior in the Sound:

Roots:

Rakata:

Feker libi:

Коя песен е вашият фаворит?

Израел спечели Евровизия през 2018 година, когато Нета Барзилай завладя всички (всеки по различен начин) със своята песен „Toy“. През своето домакинство, страната получи скромните 35 точки, класирайки се на 23-то място с Коби Марими и „Home“. Дали можем да очакваме пета победа? Какви са вашите очаквания за Еден и нейните песни?

1 Comment

  1. […] Тук може да си припомните кои бяха и останалите песни в надпреварата за Еден. Крайният резултат на четирите песни бе определен от комбинация между жури и зрителски вот. […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *