Начало > България > Кристиан Костов ще изпълни „Beautiful Mess“ за България на Евровизия 2017!

Кристиан Костов ще изпълни „Beautiful Mess“ за България на Евровизия 2017!

Share on Facebook32Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Един от най-популярните изпълнители в България ще представи страната ни на Евровизия 2017! Той поема щафетата от невероятната Поли Генова, която завърши на 4-то място в Стокхолм през 2016 година.

Българският представител бе определен чрез вътрешна селекция, провела се в три етапа. В нея участие взеха общо 11 екипа, предложили изпълнител, песен и концепция за сценично представяне.

В първия етап, специално сформирана работна група на Българска национална телевизия селектира 11-те предложения и допусна 6 към следващия кръг, където бяха поканени 12 международни експерти с дългогодишен опит в средите на Евровизия. Те оценяваха песните и артистите, като на всеки от тях бяха задавани по два въпроса: 1. Кой изпълнител е най-подходящ за „Евровизия“? и 2. Коя песен е най-запомняща се като мелодия и текст?

Състав на международните експерти:
Гордън Бонело – ТВ продуцент, композитор и режисьор (Малта); Алон Амир – музикален продуцент (Израел), Никола Калиджоре –  RAI, ръководител на италианската делегация в Евровизия (Италия), Владимир Граич – композитор, създал песента на победителя в Евровизия 2007 (Сърбия), Ралф Райник – организатор на „Eurovision In Concert“ в Амстердам (Холандия),Олга Саламака – BTRC, ръководител на беларуската делегация в Евровизия (Беларус), Ян Демюлдер – Европейски съюз за радио и телевизия, режисьор на музикални клипове (Белгия), Мадс Гримстад – ръководител проекти в Universal Music и оперен певец (Дания), Константин Худов – продуцент „Евровизия“, EuroMEDIA (Украйна), Ивън Спенс – радио водещ, ТВ критик и анализатор „Евровизия“ (Великобритания), Гохар Гаспарян – ARMTV, ръководител на арменската делегация в Евровизия, водеща и продуцент (Армения), Едоардо Граси – France Télévisions, ръководител на френската делегация в Евровизия (Франция).

В последният трети етап, вътрешна комисия, в състав Милка Митева (директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“), Красимир Гюлмезов (композитор, певец, текстописец, аранжор и инструменталист), Йоанна Драгнева (поп певица, с участие на Евровизия 2008 с група Deep Zone Project), Йоана Левиева- Сойър (делегиран продуцент „Специални проекти”, БНТ), Симеон Касабов (изпълнителен директор, БНТ), Кристина Матеева (музикален редактор, БНТ), Дамян Петров (главен режисьор, БНТ), разгледа резултатите от международните експерти и взе финално решение, което определи Кристиан Костов да представи България на Евровизия 2017.

Кристиан Костов е един от най-популярните поп изпълнители, както в България, така и в Русия. Започва музикалната си кариера едва на 6 години, когато постъпва в една от най-прочутите музикални школи в Русия – „Непоседы“.  През 2011 година решава да започне самостоятелна кариера и напуска групата. В следващите три години взима участие в редица музикални конкурси от международен мащаб, като „Sound kids“, където е победител, „Нова вълна“ (финалист, 2012) и трето място на „Школа музыки“ (2012). През 2014 година достига финала в руското издание на The Voice, където негов ментор е участникът на две Евровизии и победител от 2008 година – Дима Билан. Година по-късно участва в българския X Factor, където завършва на крачка от победата. Талантът му е забелязан и от една от най-големите продуцентски компании у нас – Virgina Records, с която подписва договор. Не след дълго се появява и дебютното му парче „Не си за мен“, с което оглави музикалните ни чартове. Кристиан издава парче и с нашумелите хип-хоп артисти – Pavel & Venci Venc, което е гледано над 6 милиона пъти. През тази година той е избран да представи България на Евровизия 2017, като по този начин става първият участник роден през 2000-а година, които ще има възможността да пее на престижния конкурс

Песента, която ще изпълни в Киев е продуцирана специално за конкурса от Virginia Records в партньорство с  творческия екип на Symphonics, които създадоха миналогодишната ни песен „If Love Was A Crime“ (Ако любовта беше престъпление).  Песента е озаглавена „Beautiful Mess“ (Красива бъркотия) и целта ѝ е да предаде чувството за любов, но не онази любов между мъж и жена, а тази към човечността и приятелството. Приятелството, за което се борим. Приятелството, което ни държи в трудните моменти и ни прави щастливи!

В края на миналата година, нашият сайт публикува втората си независима анкета на тема: „Кой трябва да представи България на Евровизия 2017“, където Кристиан Костов завърши на престижното трето място, точно както направи Поли Генова в първото издания на независимото ни проучване. Тази година бяха отчетени общо 195 506 гласа от 78 страни, с което успяхме да поставим своевременен рекорд за Евровизия.

Песента му може да чуете тук:

2 thoughts on “Кристиан Костов ще изпълни „Beautiful Mess“ за България на Евровизия 2017!

  1. Интрудукцията не ми харесва. А обикновенно това е в първия момент което те хваща. Песента е съвременна, но трудно запеваема от масата. Кристиян показва чувство и борави с гласа си невероятно. Дано е оценен от публиката, защото иначе знаем какво се случва с гласовете на Евровизия.

    Успех Кристияне ! Най-добрия ни глас до сега от участниците ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.