Начало > headlines > Lighthouse X: „Soldiers of Love“ описва най-добре посланието ни за любов и надежда!

Lighthouse X: „Soldiers of Love“ описва най-добре посланието ни за любов и надежда!

Lighthouse X спечелиха датската селекция през февруари и си осигуриха билети за Стокхолм, за да представят родината си. Søren Bregendal, Johannes Nymark и Martin Skriver подкрепят различни каузи и такъв е замисълът на песента им „Soldiers of Love“. Какво споделиха те за сайта ни може да прочетете в интервюто:

– Какви са дните ви след победата?

– Те са еднакво превъзбудени и невероятни. Всички сме много изморени, но и много, много щастливи. Цялата позитивна енергия от победата ни помага да продължаваме.

– Кои са трите момчета от Lighthouse X?

– Ние сме Søren Bregendal, Johannes Nymark и Martin Skriver – трима актьори, певци и композитори, които споделят обща страст – поп музиката.

Søren е роден за поп звезда. Обиколил е света с бившата си група – C21. Има и издаден аблум, като самостоятелен изпълнител. Работи като актьор, който е харесван от критиката и също така на театралната сцена.

Johannes работи като актьор в киното, телевизията и театъра. Той е участвал в едни от най-големите мюзикъли в Дания. Изпълнявал е роли в продукции като Les Misérables и Singin’ In The Rain, както и главната роля в Aladdin.

Martin завършва Датската музикална академия през 2013 и се утвърждава като една от изгряващите звезди на жанра чрез ролите си в The Little Mermaid и Evita.

– Как решихте да изпратите песен за Melodi Grand Prix?

– За нас Датската селекция и Евровизия представляват трибуни за хората, които идват заедно – всички полове, етноси, възрасти и религии. И това – както със слогана за тази година Come Together, съответства идеално със сърцевината на нашето послание. Така че, когато ние почувствахме, че имаме песен, която е едновременно подходяща и достатъчно добра, за да влезе в състезанието, това бе очевидното, което трябваше да сторим. Селекцията беше перфектна за нас, за да покажем на повече хора каузите, които подкрепяме.

– Каква е историята на „Soldiers of Love“ и какво значи песента за вас?

– Това е най-чистата ни песен. Никоя друга не описва по-добре посланието ни за любов, надежда и нашето виждане за по-добър свят. Затова е толкова важна за нас и когато я изпълняваме усещаме истинска сила. Искаме да вдъхновим всички да бъдат войни на любовта и това е нашият боен химн.

– Какво ви вдъхновява?

– Както всички изпълнители и ние откриваме голямо вдъхновение в собствените си животи и преживявания. И след като сме преживели доста имаме много материал, за който да пишем. Също така се вдъхновяваме от каузите, които подкрепяме, нашите фенове и всички хора, с които се запознаваме благодарение на работата си. Всеки прочувствен опит да направим планетата ни едно по-добро място е вдъхновяващ за нас. Разбира се, има и много негативна енергия по света. Но определено има и голямо количество положителна такава и всеки път когато я срещнем се опитваме да я събираме и използваме – като автори на песни и изпълнители, но и като човешки същества.

– Какво ще ви отличи на сцената в Стокхолм?

– С малко повече късмет, ще бъдем единственото мъжко поп трио там! Но като изключим това, не е често срещано за песните в Евровизия да имат ясно изразено послание, както при нашата. Затова ние бихме искали да мислим, че песента ни и нейното послание са достатъчно силни, за да успеем да се откроим.

– Имате ли идеи за изпълнението си на сцената?

– Имаме малка изненада, която не беше част от нашето изпълнение в националната селекция. Но всички ще трябва да изчакаме, за да видим каква ще бъде тя! От друга страна смятаме, че е наш дълг да се забавляваме колкото се може повече, когато сме на сцената. Тя е нашият втори дом и ние сме във възторг да споделим нашето преживяване с феновете на Евровизия из целия континент.

– Кой е най-забележителният момент в историята на Евровизия?

– Всички сме съгласни, че най-големият момент беше, когато Olsen Brothers спечелиха през 2000 година. Това беше наистина огромен и исторически момент в музикалната история на Дания. „Fly on the Wings of Love“ е невероятно поп парче и това бе една страхотна вечер.

– Кои са трите най-интересни любопитни факта около песента ви?

– Песента ни беше написана ден след терористичните атаки в Париж през ноември 2015. Не е точно за случилото се, но чувството на тъга и отчаяние споделихме с нашите европейски съграждани. Почувствахме необходимостта да напишем песен за единството и човечеството – и как трябва да се борим срещу омразата с любов. Това е единственият начин.

Почти изпуснахме крайния срок, защото искахме да направим песента и цялостния продукт толкова съвършен, колкото е възможно. Финалната версия беше изпратена в същия ден, в който албумът с всички датски изпълнения трябваше да бъде разпечатан. Беше оспорвана надпревара и ние сме много щастливи, че го направихме!

С тази песен искахме да обобщим това, което правихме през последните четири години. Това обобщава каква е философията на Lighthouse X. Ние наистина се нуждаем от повече войни на любовта. В действителност, това е всичко, което ни трябва!

Може да чуете изпълнението им от финала на Melodi Grand Prix тук:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.