Начало > Италия > Mahmood спечели Санремо с песента си „Soldi“

Mahmood спечели Санремо с песента си „Soldi“

Mahmood спечели тазгодишното издание на Санремо с песента си „Soldi“. Той ще представи страната на Евровизия 2019 в Тел Авив.

Късно тази нощ се състоя финалът на най-стария музикален фестивал в Европа – Санремо. Шестдесет и деветото издание на изданието се проведе в добре познатия театър „Аристон“. Клаудио Балиони, Вирджиния Рафаеле и Клаудио Бизио бяха водещите тази година. Изданието продължи пет вечери.

Общо 24 песни бяха изпълнени на грандиозния финал. Във всяка една от вечерите се гласуваше за изпълнителите на сцената в различно съотношение между жури и публика. В предпоследната вечер бяха представени и дуети.

Накрая три песни се изправиха за финално гласуване – I tuoi particolari, Musica che resta и Soldi. Като последната се оказа и големият победител.

Алесандро, както е първото име на изпълнителя, е роден в Италия в семейството на италианка и египтянин. В песента си, която превеждаме „Пари“ той отнася критиките си съм своя баща. В края на миналата година Mahmood спечели втората вечер на Sanremo Giovani за млади изпълнители, което му позволи да участва и на популярния фестивал.

Може да чуете „Soldi“ тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.