Начало > Лисабон 2018 > Македония: Eye Cue на Евровизия 2018

Македония: Eye Cue на Евровизия 2018

Групата Eye Cue ще представи Македония  на Евровизия 2018 в португалската столица Лисабон. Това ще бъде осемнадесетото участие на Македония в песенния конкурс.

Боян Трайковски (китара, вокали), Иво Митковски (барабани) и Мария Ивановска (вокали) създават собствена музика от 2007-ма година, работейки с известния продуцент Валентино Скендеровски. Периодът от 2011-та до 2013-та година е най-успешен за тях. Някои от хитовете им, създадени тогава, като „Son“, „Bobi Bas Mi E Galje“ или „Ne Zaboravaj“ достигат челни места в класациите на MTV Adria и са слушани и до днес. Eye Cue са познати на публиката и благодарение на учсатието си в редица популярни фестивали като „Exit“, „Ohrid Beach Fest“ и други.

Песента, която представи Македония на Евровизия през месец май се казва „Lost and Found“, а сред нейните автори е един от членовете на групата- Боян Трайковски.

След дебюта си през 1997, Македония е записала 8 участия на Големия финал на Евровизия, а най-доброто им класиране е през 2006 с Елена Ристеска когато тя завършва на 12 място. Страната завършва два пъти на 16 място в полуфиналите през 2011 и 2013, което е и най-лошия им резултат. През 2017 в Киев Яна Бурческа не успя да класира Македония на финала, но за сметка на това получи предложение за брак пред многомилионната публика.

Смятате ли, че Eye Cue ще постигнат добър резултат за Македония?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.