Начало > Киев 2017 > Мнения и оценки от вторите репетиции – ден 1

Мнения и оценки от вторите репетиции – ден 1

Днес се проведоха вторите репетиции на Швеция, Грузия, Албания, Австралия, Белгия, Черна гора, Финландия, Азербайджан, Португалия, Гърция, Полша, Молдова, Исландия, Чехия и Кипър. Този път форматът ще бъде по-различен от първите четири дни. Ще даваме сборна оценка на всяко изпълнение, както и кратък коментар.

Швеция – Робин

Концепцията на изпълнението е същата. Цветовете, графиките и самият Робин не показаха нищо различно от първата репетиция. Положителното е, че той изглеждаше по-уверен в себе си и все така привличащ вниманието.

Оценка: 7,87/10

Грузия – Тако

Изпълнението на Тамара беше много по-силно и изпипано от първата репетиция. Роклята, която ще носи на полуфинала, е червена и обшита с дантели. Също така тя носи и ефирно червено наметало, което сваля повреме на песента и започва да се разхожда по сцената, проследявана от камерите.

Оценка: 7,12/10

Албания – Линдита

Линдита е облечена във футуристичен сребрист костюм с бяло наметало. Като цяло няма особени промени от първата репетиция, но певицата се чувства още по-уверено на сцената и в изпълнението беше почти непоклатима. Графиките зад нея като че ли са придобили лек златист отенък.

Оценка: 6,25/10

Австралия – Изая

Заснемането на изпълнението беше много по-добро от това в първата репетиция. Изглежда много стилно, но това, че виждаме лицето му постоянно може да му изиграе и лоша шега. За сметка на това, той е първия от многото, които тази година прожектират образите си върху екраните отзад и това може да се вземе за плюс.

Оценка: 6,62/10

Белгия – Бланш

Заснемането и графиките този път бяха по-добри. Бланш беше облечена в бяла рокля, която не отиваше на младежкото й излъчване и я правеше твърде безформена. Вокално беше много по-зле от първата репетиция. Личеше си, че е разстроена и че негативните коментари са й повлияли.

Оценка: 3,75/10

Черна гора – Славко

Дивата на Евровизия 2017 отново разби сцената в Киев. Представянето на черногорския изпълнител отново включва голяма доза провокация, а хореографията може да остане в съзнанието на хората за доста дълго време. Заснемането е изключително интересно.

Оценка: 6,12/10

Финландия – Норма Джон

Норма Джон затвърдиха доброто си представяне. Перфектни от към заснемане, сценично присъствие и вокално. Пресъздават идеално чувството, което носи песента. Според показаното, вярваме, че Финландия има изключително голям шанс да се класира на финал.

Оценка: 8/10

Азербайджан – Дихадж

Няма големи видими разлики от първата репетиция. Сценичното представяне е същото, но е достатъчно различно, интересно и запомнящо се от всичко представяно досега и определено публиката ще мисли за Дихадж още дълго време.

Оценка: 8,62/10

Португалия – Луиза Собрал

Не можем да дадем обективна оценка, защото това, което виждаме не е с титулярния изпълнител, а с негов заместник. Вокално е достатъчно добра, за да пресъздаде емоцията и можем да повярваме, че това е Салвадор.

Оценка: 5,25/10

Гърция – Деми

Изключително чаровна и красива, тя отново се представи добре на репетицията. Концепцията е същата. Добрата сценография успява да направи неособено оригиналната й песен да изпъква. Доближава се до перфектното изпълнение.

Оценка: 6,62/10

Полша – Кашя Мош

Кашя отново е с бяла рокля, която обаче не е същата от първата репетиция, но изглежда по-добре с нея. Скритият замисъл зад песента е да се спасят животните и всички живи същества на тази планета да бъдат свободни. Вокално се справя много добре.

Оценка: 6,37/10

Молдова – Sunstroke project

Едно забавно, интересно и енергично изпълнение от Молдова, изпълнено с танци и положителна енергия. Движат се през цялото време, а сценографията може да се каже, че е като една малка сватба. Успешно се справят вокално, въпреки че танцуват.

Оценка: 7,62/10

Исландия – Свала

Още снощи певицата показа сценичното си облекло в детайли, а днес за първи път видяхме как ще изглежда в цялостната композиция на исландското участие тази година. Сценичното представяне е интересно, но не е достатъчно грабващо.

Оценка: 7,37/10

Чехия – Мартина Барта

Няма особени разлики в концепцията на Чехия от първата репетиция. Участието на страната тази година е придружено със солидна доза стил, но за сметка на това повечето фенове на конкурса споделят, че песента е скучна, а оценките на медиите в международния пресцентър в Киев не са особено обнадеждаващи.

Оценка: 4,12/10

Кипър – Ховиг

Поредното стилно предложение за днес. Сцената е в черно-бели нюанси; през по-голяма част от изпълнението екранът за фон е бял, като в ключовите моменти той има бутафорни графики.

Оценки: 5,75/10

 

One thought on “Мнения и оценки от вторите репетиции – ден 1

  1. Всъщност вокално, поне на записите, Бланш е много по-добре на втората репетиция и съвсем не е разстроена, а предава настоението на песента именно в този дух много емоционално. Това и wiwibloggs го отбелязват като значимо подобрение. За роклята съм съгласна, че можеше да е по-хубава – нещо не са го докарали откъм облеклото 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.