Начало > Евровизия 2017 Участници > Нидерландия 2017: OG3NE и „Lights and Shadows“

Нидерландия 2017: OG3NE и „Lights and Shadows“

Изпълнител:

Лиса, Ейми и Шели Вол, по-известни като OG3NE (произнася се „Оджийн“) ще представят Нидерландия на Евровизия тази година. Сестрите са родени в Додрехт, градче в Южна Холандия, но израстват във Фейнарт. Още от ранна възраст се занимават с музика.

През 2007 представят страната си на Детската Евровизия в Ротердам, Нидерландия. Песента им “Adem in, Adem uit” („Вдишай, издишай“) завършва на единадесето място.  Следващата година Лиса, Ейми и Шели издават първия си албум „300%“, последван от “Sweet 16” през 2011г.

През 2014г. вече с ново име – OG3NE, триото участва в The Voice of Holland и става първата група, която печели формата. След победата си в The Voice сестрите подписват договор с EMI, а през 2016г. издават и третия си студиен албум „We Got This“. 10 години след участието си на Детската Евровизия, O’G3NE се завръща на евровизионната сцена, този път обаче на голямата Евровизия .

Песен:

Песента “Lights and Shadows” е написана от Рик Вол (баща им) и Рори де Кивит (приятелят на Шели). Посветена е на майката на сестрите, която дълго време страда от тежко заболяване. “Lights and Shadows” носи послание именно към семействата с подобна съдба. Песента е избрана чрез вътрешна селекция.

Интересно:

  • Ейми и Шели са двуяйчни близначки, а Лиса е с една година по-голяма от тях.
  • Името на групата OG3NE идва от кръвната група на майката (O) и факта, че и трите сестри са носители на нейния ген.

Нидерландия в Песенния конкурс Евровизия:

Нидерландия е една от страните-основателки на Евровизия. Участвала е в 57 от общо 61 издания, като е пропускала единствено в случаи, когато датата на конкурса съвпада с Деня на памет на жертвите от Втората световна война (1985, 1991) или поради елиминация след слаби резултати от предходната година (1995, 2002). Нидерландия има 6 класирания в топ 3, четири от които са първи места. Най-неуспешният период на страната е между 2005 и 2012, когато 8 поредни години тя не се класира на финал. Въпреки това, последните няколко представители спират негативната серия, като The Common Linnets дори завършват  втори през 2014г. с песента “Calm After the Storm”.

Мнения на екипа на Еurovision-Bulgaria.com:

Валентин Дурчев: Харесвам песента на Нидерландия, макар и да не е сред фаворитите ми. Гласовете на трите момичета се съчетават страхотно, но за съжаление песента не е много запомняща се. Нидерландия има шанс да се класира на финал, но по-възможно ми се струва да не успее.

Мадлен Тютелян: Песента ми се струва много подходяща за конкурса. Няма съмнение, че живото изпълнение ще бъде невероятно, според мен това е една от скритите лимонки тази година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.