Начало > България > Песента на Виктория има заснет клип!

Песента на Виктория има заснет клип!

Виктория Георгиева ще представи България на Евровизия 2020! Песента, с която ще се включи в надпреварата в Ротердам, ще бъде излъчена в ефира на БНТ 1 на 07.03. Това ще се случи в съботното издание на предаването “Денят започва с Георги Любенов”, където изпълнителката ще бъде специален гост.

В работата по видеото се включи активно и самата Виктория, по чиято идея се реализира креативната концепция. Клипът е съвместен проект между музикалната компания Ligna Studios и продуцентската компания Four Elementz. За реализирането на видеото Виктория работи с режисьора и сценарист Виктория Караколева, както и с оператора Росен Савков, който е и продуцент на проекта от страна на Four Elementz.

Тук можем да видим малка част от работата зад кулисите:

“Идеята на видеото е да потопим зрителите в емоцията на песента. Тя е много лична за мен. Историята, която разказваме, е за трудностите през които всички преминаваме и силата да продължиш напред”, споделя Виктория.

Геновева Христова от Ligna Studios допълва: “Изключително трудно избрахме песента, но се радвам, че много хора повярваха в нея. Заедно с партньорите ни от БНТ и целият екип се обединихме единодушно около тази песен. Слоганът на тазгодишното издание на Евровизия е “Open up” (Разкрий се) и ние правим точно това с нашите видео и песен – говорим за проблемите на младите хора и показваме, че има начин те да бъдат решени.”

Техниката, с която клипът бива заснет, е изключително скъпа. Операторът Росен Савков споделя, че възможността да работиш с такава камера е голямо удоволствие, тъй като много малко хора в България имат шанса да се докоснат до нея.

Видеото е заснето в един кадър или така наречения “One shot”. Един от режисьорите, Виктория Караколева, е категорична, че ключовата роля на видеото е да улови емоцията и стила на артиста. “Заснемането в един кадър позволява на зрителя да се чувства свързан и съпричастен с Виктория през цялото време. Чрез липсата на монтаж зрителите ще почувстват докрай емоцията, която тя влага в песента. Клипът показва нейния вътрешен свят – едно условно пространство, което ние визуализираме с природни и стихийни елементи, като правим  аналогии с нейното вътрешно състояние”, твърди Караколева.

БНТ ще излъчи на живо от Ротердам тазгодишното издание на Евровизия. Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12 , 14 и 16 май и могат да се гледат пряко от 22:00 часа. Очаквайте повече новини около българското участие съвсем скоро!

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.