Начало > Лисабон 2018 > Пети ден на репетиции – Коментар на живо

Пети ден на репетиции – Коментар на живо

Днес ще видим репетициите на по-голямата част от държавите от първи полуфинал.

🇦🇿 Азербайджан (12:00-12:20)

Заснемането на Айсел е много по-добро от първата репетиция. Изпълнителката е стабилна вокално, а хореографията е доизпипана.

🇦🇱 Албания (12:25-12:45)

Юджент отново е убедителен на сцената, вероятно е най-силното вокално изпълнение в полуфинала. Изглежда готов да се класира напред в конкурса.

🇮🇸 Исландия (12:50-13:10)

Изпълнението отново наподобява това от националния финал на Исландия. Заснемането е подобрено. Няма особени разлики от първата репетиция.

🇧🇪 Белгия (13:15-13:35)

В началото има лека промяна- виждаме близък кадър на ръката на Sennek, която разкрива очите ѝ на тъмен фон. Движенията на изпълнителката все още не са синхронизирани с камерите.

🇨🇿 Чехия (13:45- 14:05)

Отново имаше няколко технически проблеми около репетицията на Чехия. Хореграфията е по-статична поради контузията на Миколас. Добавен е пушек към края на изпълнението.

 

ПОЧИВКА

🇱🇹 Литва (15:05-15:25)

Много нежно изпълнение. Холограмите са позиционирани много добре и вече изглеждат по-подходящо направени. Йева пее страхотно.

🇮🇱 Израел (15:30-15:50)

Няма големи промени и при Израел. Заснемането е изчистено, добавени са пиро ефекти. Танцьорите внасят допълнителна енергия в предстанятето. Вокално Нета се справя с всички високи тонове и не среща трудности. И трите изпълнения получиха бурни аплодисменти от присъстващите в залата, които не спират да се забавляват през цялото време.

🇧🇾 Беларус (15:55-16:15)

Алексеев става все по-убедителен с всяко изпълнение. Този път беквокалите му се чуваха на повече места. Към края звучат като църковен хор, което прави представянето още по-епично.

🇪🇪 Естония (16:20-16:40)

Естония отново залагат на перфектно пеене и красивите графики върху роклята.

🇧🇬 БЪЛГАРИЯ (16:45-17:05)

С изключение на някои промени в ефектите и заснемането, репетицията не се различаваше много от първата. Вокалното ниво беше добро, а сякаш петимата артисти се чувстваха по-комфортно на сцената с вече отработената хореография. Залата също хареса изпълнението.

ПОЧИВКА

🇲🇰 Македония (17:30-17:50)

Въпреки интересното си предложение тази година, с подобна репетиция Македония не успява да ни убеди, че иска да се завърна на финала на Евровизия. Този път не видяхме технически проблеми, но въпреки това, EyeCue изглеждаха колебливо на сцената.

🇭🇷 Хърватия (17:55-18:15)

Франка се представи страхотно. Вокално беше безупречна, а силно изразеният ѝ език на тялото определено прави изпълнението ѝ отличаващо се. Потенциален „черен кон“ на полуфинала.

🇦🇹 Австрия (18:20 – 18:40)

Тук не виждаме почти никакви промени от предишната репетиция, Сийзър беше добре вокално, но изглеждаше уморен. Сцената и дрехите останаха същите.

🇬🇷 Гърция (18:45-19:05)

Определено тази репетиция беше по-добра от първата за Яна. Светлините и заснемането са на високо ниво, нещата са изпипани. Вокално певицата се представи чудесно преди да се стигне до частта с високите тонове, там отново се вижда, че има затруднения. Има слухове, че гръцкият екип крие изненада, свързана с цялостния смисъл на сценичното представяне.

🇫🇮 Финландия (19:10-19:30)

Сцената и вокалите бяха на ниво. Въпреки това, има детайли, на които трябва да се обърне повече внимание. Хореографията отново грабва окото на зрителя, но беквокалите не звучаха по най-добрия начин. Саара отново се хареса на журналистите в пресцентъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.