Начало > Евровизия 2017 Участници > Полша 2017: Kasia Moś и „Flashlight“

Полша 2017: Kasia Moś и „Flashlight“

Изпълнител:
Kasia Moś ще представи Полша тази година. Тя е на 30 години и е родена в град Руда Сласка, Полша. Освен певица, Кашя е текстописец и танцьорка, тя е била част от групата „The Pussycat Dolls“, а също така през 2012-та година е заела 3-то място в полската версия на предаването „Must Be the Music“. Кашя се занимава с музика от 2002-ра година, тогава тя записва първото си демо.

Песен:
Името на песента, с която Полша ще се представи в Киев, е „Flashlight“. В националната полска селекция участваха 10 песни, като „Flashlight“ спечели, получавайки максималния брой точки от журито и втория най-висок зрителски вот. Текстът (който е на английски език) и музиката на песента са дело на Kasia Moś, Pete Baringger и Rickard Bonde Truumeel.

Интересно: 
Това не е първата година, в която Кашя опитва да спечели селекцията на Полша. През 2006-та година тя се явява с песента „I Wanna Know“, но остава на едва 10-то място. Десет години по-късно, през 2016-та година, Кашя се завръща с песента „Addiction“, завършвайки на 6-то място.

Полша на Евровизия:
До момента Полша е вземала 19 участия в конкурса, като нейният дебют е през 1994-та година, когато страната постига най-големия си успех в Евровизия- второ място. Полша е била на финал 13 пъти, а най-ниската позиция, която държавата е заемала, е последно място (през 2011-та година).

Ето и мнението на част от екипа на Еurovision-Bulgaria.com за Полша тази година:

Валентин Дурчев: Полша определено попада сред тазгодишните ми фаворити. В песента има мистика и напрежение, което я прави още по-специална. Кашя е една от любимите ми участнички тази година, мисля, че нейното изпълнение на живо ще бъде едно от най-добрите. Полша определено ще успее да се класира за финал, а също така има шанс да попадне в топ 10.

Цвета Чавдарова: Отново Полша е сигурен​ финалист! Песента е много силна и въздействаща, а Кашия е много добра на живо, въпреки че понякога като че ли се престарава. Може би няма да е победител, но съм убедена, че ще донесе още едно добро класиране на страната си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.