Начало > Полша > Полша: Неочаквано Решение?

Полша: Неочаквано Решение?

Както знаем, Полша има опит с националните финали, провеждайки единадесет такива за последните седемнадесет години. Последната им национална селекция – „Krajowe Eliminacje“, се проведе през последните години (2016-2018) и смело може да бъде определена като успешна, тъй като страната се класира два пъти на финал, от които единият дори им донесе позиция в челната десетка.

Но какво решение взе славянската държава тази година? Всички очакваха, че форматът ще бъде запазен – национален финал с 50% зрителски вот, 50% полско жури. Много фенове обаче останаха изненадани от решението на телевизията, която определи, че през 2019 година, страната ще избере своя представител и песен чрез вътрешна селекция. 

Артистите имат време да изпращат своите проекти до 05.02.2019. Победителят ще бъде избран от експертно жури, очаква се да научим името му най-късно на 08.02.2019. Статистиките сочат, че през годините Полша се справя по-добре, когато е заложено на вътрешна, а не национална селекция.

Това ще бъде двадесет и второто участие на страната в песенния конкурс. До момента най-добрата позиция, на която Полша се е класирала, е второто място на Edyta Górniak и песента ѝ „To nie ja!“ през 1994 година (дебютно участие). През 2018 година бяло-червеният флаг не успя да достигне финал макар и подкрепата от зрителска страна – журито ги постави на едва петнадесета позиция. Изпълнението може да чуете тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.