Начало > Португалия > Португалия: Конан Озириш с „Telemóveis“ на Евровизия 2019

Португалия: Конан Озириш с „Telemóveis“ на Евровизия 2019

Конан Озириш ще представи Португалия в Тел Авив с песента си „Telemóveis“ (Мобилни телефони). Изпълнителят спечели националния финал Festival da Canção 2019 с максимален брой точки от жури и от зрители.

Конан Озириш е артистичния псевдоним на Тиаго Миранда. Във връзка с това рожденната му дата – 5-ти януари, съвпада с тази на японския режисьор и аниматор Хаяо Миядзаки. Стилът на изпълнителя включва микс от фадо, техно и ориенталски ритми. Танцьорът Жуао Реис Морейра винаги се включва с сценичните изпълнения на Конан.

Конан започва да се занимава с музика сам, като пише и продуцира собствените си песни. Следвал е изкуство и дизайн, макар и самият той твърди, че е учил за живота и хората. Интересен факт за него е, че временно е работил в най-стария секс шоп в Португалия.

„Telemóveis“ мигновено се превърна във фаворит в националната селекция на страната си и доказа това след победата си във Festival da Canção 2019. Смятате ли, че ще е представи добре на сцената на Евровизия в Тел Авив през май?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.