Начало > Тел Авив 2019 > Първи ден на репетиции – коментар на живо

Първи ден на репетиции – коментар на живо

Днес започват репетициите за Евровизия 2019 в Expo Tel Aviv. На сцената ще видим общо 9 изпълнения, които ще дадат старта на тазгодишното издание на конкурса.

🇨🇾 Кипър (10:00 – 10:30)

Тамта и танцьорите й са облечени предимно в черно, като костюмът на певицата включва и черни кожени ботуши. Фонът, съставен от LED екраните на сцената, е в черно, бяло и розово.
Хореографията съпътства всяка част от текста на песента. Движенията на всички на сцената са синхронизирани. Тамта се движи през цялото време, освен докато изпява най-високия тон на „Replay“. В даден момент танцьорите свалят горната й дреха. Последните трийсетина секунди от представянето са неговата кулминация. Поради технически проблеми със звука в пресцентъра не може да се определи дали вокално изпълнението е достатъчно добро.

🇨🇿 Чехия (10:40 – 11:10)

Звукът е оправен за репетицията на Lake Malawi. Алберт звучи страхотно и се доближава до студио записа. Сценичното представяне е ярко, но е и запомнящо се. Акцентира се върху цветовете на пуловерите им. Има три LED екрана, които напомнят кутии. След това те се появяват по екраните отзад и има интересно преплитане като разширена реалност. Преди последния припев призовават да пляскаме с ръце. Появява се логото на групата, а след това и думата „приятел“ се появява на екраните на различни езици.

🇫🇮 Финландия (11:20 – 11:50)

Може да се каже, че сценичното представяне е по-добро от това, което видяхме на националния финал във Финландия. Себастиан се намира на предната част на сцената през по-голямата част от изпълнението. Вокално на места е несигурен. Даруд остава зад своя DJ пулт и почти не се вижда. Фонът зад тях е на водна основа. Акцентира се върху танцьорката, която носи зелена рокля. Виждаме я как танцува на сцената върху малък подиум, а след това изчезва и се появява на екрана отзад. След това отново се връща на сцената.

🇵🇱 Полша (12:00 – 12:30)

Група Tulia залагат на червено, бяло и жълти светлини, различни форми, както и на традиционни елементи в облеклото си. Значително се отличават цветните венци, които полякините носят върху главите си. В началото лицата им са закрити с була, а самите те са поставени върху въртяща се платформа. През по-голямата част от първото изпълнение заснемането не е на особено добро ниво. Има и други технически проблеми, които разконцентрират изпълнителките. Накрая фонът на екраните се трансформира в огън.

🇸🇮 Словения (13:40 – 14:10)

За тези, които са били свидетели на сценичното представяне на словенците в националната им селекция тази година – приликите са много. Зала и Гаспер са облечени изцяло в бяло, тя е с микрофон в ръка, а той е зад синтезатора си, като със себе си носи и китара. LED екраните зад и под тях са основно в розово, синьо и лилаво – пресъздават вселена, която ги “обгръща” по време на изпълнението. Няма вокални забележки – изпълнението е почти готово за полуфинала.

🇲🇪 Черна гора (14:20 – 14:50)

Младежите от D Moll са облечени в бяло, събрани в центъра на сцената. Липсва особена хореография, освен определени моменти, в които виждаме движения с ръце, поглед нагоре и общ вик „Хей“ в средата на изпълнението и опит за пресъздаване на народен танц в края. Шестимата членове на групата не изглеждат в синхрон по време на първата си репетиция, макар че вокално са сравнително стабилни. Използвани са по-топли цветове (червено, жълто). Заснемането изобщо не е на ниво, няма координация с операторите. Наблюдават се значителни подобрения след всяко следващо изпълнение.

🇭🇺 Унгария (15:00 – 15:30)

Представянето на Унгария е минималистично, но въздействащо. Йоци е сам на сцената. В началото седи върху платформа. Облечен е в черно, не носи обувки. Зад него се появяват снимки на деца със своите бащи, като това е свързано с посланието на песента. Използван е и подът – осветен е в златисто, докато унгарският представител стъпва върху него, заснет отгоре. Другият заобикалящ цвят е червено. В края на изпълнението се издигат златни искри.

🇧🇾 Беларус (16:00 – 16:30)

В началото на изпълнението Зена седи върху няколко сандъка за музикално оборудване. Облечена е в многоцветен топ и къси панталони, придружени с бели ботуши с дължина до коляното. На припева започва различна хореография, придружена от светодиодни визуализации на заден план, като изглежда, че изпълнението ще бъде придружено от розов пушек. Вокално изпълнителката се справя добре, като не изпява напълно високия тон, за да щади гласа си.

🇷🇸 Сърбия (16:40 – 17:10)

Изпълнението е вокално перфектно. Присъства фон от тъмносиньо и черно, който става по-ярък и преминава в златисто по време на втория припев. Има графики и по LED екраните и пода, които се превръщат в златни и светлосини спирали. Представянето е предимно семпло и статично, като се залага на атмосферата около изпълнителката. Роклята на Невена е стилна и покрай нея могат за кратко да се видят холограмни образи.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.