Начало > Лисабон 2018 > Сан Марино: Jessika feat. Jenifer Brening и „Who We Are“ на Евровизия 2018

Сан Марино: Jessika feat. Jenifer Brening и „Who We Are“ на Евровизия 2018

Тази вечер, на живо от Братислава, Словакия, се проведе финалният етап от националната селекция на Сан Марино. Джесика, заедно с Дженифър Бренинг, ще представи страната на Евровизия 2018 с песента „Who We Are“.

Най-малката страна в конкурса предприе сравнително иновативен подход за избор на представител – заедно с британската компания 1in360 организира едноименния национален финал. Кандидати от цял свят изпратиха свои кавъри и авторски изпълнения в официалния уебсайт на формата. Общо 1050 песни бяха подадени. На 23 декември санмаринската телевизия и 1in360 обявиха единадесетимата участници, които се класираха в следващия етап.

Всеки един от финалистите се включи в специален лагер във Виена, където създаде своите песни за селекцията, заедно с утвърдени композитори и продуценти, а също така и със съдействието на останалите участници. На двата полуфинала (проведени на 9-ти и 16-ти февруари) артистите изпълниха акустични варианти на песните, като журито избра по една песен от всеки певец, която да се класира на финал.

Членове на журито в полуфиналите и финала бяха: Зои (представител на Австрия през 2016), Алесандро Капичони (Head of Delegation на Сан Марино), Ладислав Косар (бизнесмен и филантроп), Неон Хитч (певица и композитор) и Джон Кенеди О’Конър (ТВ и радио говорител, писател, автор на книгата The Eurovision Song Contest – The Official History).

Резултатът беше определен от комбинация от предварителен зрителски вот и жури. Във финала се включиха следните изпълнения:

Basti „Stay“
Camilla North „Yo no soy tu chica“
Emma Sandström „Diamonds“
Franklin Calleja „Stay“
Giovanni Montalbano „Per quello che mi dai“
IROL feat. Basti „Sorry“
Jenifer Brening „Until the Morning Light“
Jessika feat. Jenifer Brening „Who We Are“
Judah Gavra „Stay“
Sara de Blue „Out of the Twilight“
Tinashe Makura „Free Yourself“

От общо 8 участия досега, едва веднъж Сан Марино е успяла да премине полуфинала. Ще успее ли Джесика отново да класира страната на финал?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.