Начало > България > Ще участва ли България на Евровизия 2019?

Ще участва ли България на Евровизия 2019?

Съвсем скоро след края на Евровизия 2018 в Лисабон, България потвърди участието си в идното издание на конкурса. Неочаквано обаче, последните няколко дни започнаха да се появяват слухове за вероятно оттегляне на Българската национална телевизия от най-мащабното музикално събитие в Европа.

Всичко започна от редица публикации в Twitter от официалния акаунт на BNT Eurovision Bulgaria, в които се споменават постиженията на българските изпълнители и екипи през последните 4 години. В допълнение към това се обеща съвсем скоро да се обяви детайлна информация относно ситуацията в момента с българското участие в Евровизия и бъдещето на проекта. Дали става въпрос за смяна на екипа, който отговаря за участието на страната ни в конкурса, или като цяло за нагласата на БНТ спрямо Евровизия?

Георги Симеонов, по-известен като JJ, член на Equinox, също не остана чужд след появата на слуховете. Той сподели следното:

„Изключително съм тъжен и разочарован да чуя, че България напуска Евровизия. Беше една от малкото възможности за българските изпълнители. “

JJ добави, че според него причината за отказа е финансиране. Впоследствие обаче изтри публикациите си и това породи смут и объркване у български и международни фенове. Всеки си задава следния въпрос, а именно: какво се случва?

Има ли причина да се колебаем за бъдещето на България в конкурса? Възможно ли е Българската национална телевизия да се откаже, въпреки доказаните успехи и високия интерес на българската публика през последните няколко години?

Все още очакваме официалното изявление на БНТ по въпроса.

4 thoughts on “Ще участва ли България на Евровизия 2019?

  1. Неможе България да не участва каде отиват тези пари нима Македония и другите по малки страни да са по финансирани България показа на Европа,че прави качествена музика която се оценява на едно доста високо ниво..неможе сега ей така да се откажем след постиженията който сътрориха Поли Генова Крис Костов EQUINOX…моля ви направете нещо и не се излагайте…Цяла Европа се Възхищава на гова което правим.Не е честно че политиците взимат хиляди а ние заради тях ..няма да участваме. Каде отивам тези пари..каде

  2. Повече от тъжно просто каквито и коментари да се правя е излишно.БЕЗ ДУМИ.Типично Бг черта още един позор за .държава ни,ама Европейци сме

  3. БРАВО НА АЛБАНИЯ НА МАКЕДОНИЯ И НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ.АМИ ТОВА ЖАЛНА НИ МАЙКА БЪЛГАРИ

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.