Начало > Лисабон 2018 > Швейцария: Всичко за Die Entscheidungsshow 2018

Швейцария: Всичко за Die Entscheidungsshow 2018

Тази година Швейцария отново ще проведе национален финал, чрез който ще избере изпълнителя и песента си за предстоящото издание на Евровизия. Страната и този път ще заложи на качество, а не на количество. Днес бяха разкрити шестимата участници, които ще се борят за билет до Лисабон. Те бяха избрани с помощта на жури, състоящо се както от музикални експерти, така и от обикновени фенове на Песенния конкурс. Чуйте:

Освен зрителите у дома, които ще решат 50% от крайния резултат, шестимата претенденти ще трябва да впечатлят и членовете на журито, включващо в състава си и чуждестранни експерти. Финалът ще се проведе в Цюрих на четвърти февруари. Разбира се, ще се излъчи на различен език по каналите SRF, RTS, RSI и RTR.

Швейцария се намира в негативна серия от няколко години насам- между 2012-та и 2017-та включително има само едно класиране на финал през 2014-та със Sebalter и “Hunter Of Stars“. Миналата година в Киев малко не достигна на Timebelle да изпълнят “Apollo“ още веднъж. Въпреки всичко обаче екипът на SRF, както и нашият, остава позитивно настроен- може би сред тези шестима души и шест песни се крие нужното за така чакания успех на Евровизия…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.