Начало > Лисабон 2018 > Швейцария: Zibbz на Евровизия 2018

Швейцария: Zibbz на Евровизия 2018

Преди минути стана ясен изборът на Швейцария за Евровизия 2018. Zibbz спечелиха правото да представят страната в Лисабон през май. Поп-рок песента „Stones“ събра най-много точки от жури и публика, като и преди шоуто беше един от основните фаворити. Резултатите бяха определени чрез телевот и оценки на експерти от 7 различни държави (Албания, Армения, Германия, Франция, Исландия, Израел и Италия).

Дуото Zibbz се състои от Corinne Gfeller и нейния брат Stee. И двамата могат да свирят на барабани и китара, като Corinne изпълнява вокалите, а Stee понякога залага на бас. Те създават музиката си заедно и имат два студийни албума („It Takes a Village“ и „Ready? Go!“). Канадката Laurell Barker, която работи с изпълнители от 17 различни страни и има редица отличия за музиката си, също участва в създаването на „Stones“. Посланието на песента е свързано с борбата срещу интернет тормоза и призовава хората да бъдат такива, каквито са. Corinne и Stee отдавна имат интерес към Евровизия, тъй като мечтаят да насочат музиката си към международния пазар, а изпълненията на живо им носят огромно удоволствие.

Доволни ли сте от избора на Швейцария?

Швейцария ще участва в Първия полуфинал на Евровизия 2018 заедно с България и още 17 други държави. Предстои да разберем дали Zibbz и тяхната „Stones“ ще успеят да се преборят за място на Големия Финал. Тук можете да в чуете песента и да видите нейния текст:

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.