Начало > Испания > Испания: Мики с „La venda“ на Евровизия 2019

Испания: Мики с „La venda“ на Евровизия 2019

Operación Triunfo за пореден път имаше роля в испанското участие на Евровизия. Въпреки че риалити форматът вече излъчи победителя си, един месец след финала му се проведе специално шоу с цел да се избере песента, която ще представи Испания в Тел Авив.

От 953 песни след няколко фази с онлайн и жури вот останаха само 10, които участваха в Gala Eurovisión. Победител е Мики с песента „La venda“.

Мигел Нунес Посо е на 23 години, родом от Тараса, Барселона. От малък се занимава с музика и получава подкрепа от родителите си, когато се записва на уроци по китара и пиано. Миналата година се включи в Operación Trunfo, където завърши на шесто място. Сред любимите му изпълнители са Dub Inc, The Cat Empire и Muse. Интересно е, че Мики е третият пореден каталунец, който ще представя Испания след Манел Наваро (2017) и Алфред (2018).

Победителят бе избран изцяло чрез зрителски вот (СМС и приложение).
Десетте изпълнения бяха:
1 Marilia „Todo bien“ (6%)
2 Sabela „Hoy soñaré“ (2%)
3 Famous „No puedo más“ (5%)
4 Natalia „La clave“ (6%)
5 Julia „Qué quieres que haga“ (3%)
6 Miki „La venda“ (34%)
7 Noelia „Hoy vuelvo a reír otra vez“(7%)
8 Carlos Right „Se te nota“ (1%)
9 Miki & Natalia „Nadie se salva“ (14%)
10 María „Muérdeme“ (22%)

Гости в специалната вечер бяха Алфред (Испания 2018) и Елени Фурейра (Кипър 2018). Членове от панела, който коментираше изпълненията, бяха Пастора Солер (Испания 2012), Дорон Медали (композитор на „Toy“, Израел 2018), Тони Агиляр (коментатор на конкурса за Испания) и Мануел Мартос (музикант и продуцент).

Тъй като Испания е част от „Големите 5“, всяка година има гарантирано място на финала. Въпреки това, страната доста често изпитва трудности откъм резултати; за последно се класира в топ 10 през 2014 с Рут Лоренсо. Ще успее ли Мики да върне страната си в лявата половина на таблицата?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.