Начало > Лисабон 2018 > Сърбия: Sanja Ilić & Balkanika на Евровизия 2018

Сърбия: Sanja Ilić & Balkanika на Евровизия 2018

Тази вечер стана ясно, че Александър „Саня“ Илич и група Балканика ще представят Сърбия на Евровизия 2018. Песента им „Nova Deca“ се оказа най-добрата сред 17-те, състезаващи се в завръщащата се национална селекция Beovizijа.

Александър Илич е сред добре познатите в страните от бивша Югославия композитори, тъй като пише музика за филми, театрални постановки и печели награди от множество фестивали. Балканика се състои от млади и популярни музиканки, които свирят на традиционни фолклорни инструменти. Досега Саня и Балканика са изнасяли концерти по света от САЩ до Алжир, а издадените им албуми заемат мястото си сред най-успешните сръбски проекти за последните 15 години. Групата се състои от 10-ма души, като 3-ма от тях са вокалисти (две етно певици и един рок изпълнител). Стилът им може да се определи като съчетание между световно и модерно звучене и традицонната балканска музика.

Тук можете да чеуте избраната песен:

Сърбия участва в Евровизия като самостоятелна страна едва от 2007-ма година насам, но въпреки това има една победа в конкурса (през същата година). През последните години западната ни съседка редува добри и не толкова задоволителни резултати. За последно през 2017-та в Киев малко не достигна на Тияна Богичевич, за да се класира за Големия финал с песента „In Too Deep“.

Харесва ли ви изборът на Сърбия?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.