Начало > headlines > Сузи: „Аз съм просто едно момиче, което пее“

Сузи: „Аз съм просто едно момиче, което пее“

portugal1

„Аз съм просто едно момиче, което обича да пее“.  С това изречение описва целия си живот симпатичната Сузи от Португалия, която има тежката задача да брани честта на родината си на „Евровизия“ 2014.

Талантливата певица разбира, че сцената ще бъде нейната съдба на много ранна възраст – още само на 5 години: „Тази моя страст започна, когато бях на 5 години в моя роден град. Много обичах да се изявявам на сцена и когато бях на нея не исках изобщо да слизам, така че майка ми трябваше да полага усилия, за да ме свали от нея“.   През 1999-а Сузи записва Коледна песен на португалски, която по-късно става истински евъргрийн – нещо, което тя никога не се е надявала, че ще се получи. Освен това Сузи е участвала и в редица мюзикъли.

 

 

Певицата сега се надява съдбата отново да бъде на нейна страна и песента й за „Евровизия“ 2014 „Quero Ser Tua“ (Искам да съм твоя). За нея тя разказва: „Емануел (композиторът на „Quero Ser Tua“) беше написал песента с поглед напред в бъдещето и с мисъл да участва на „Евровизия“, така че когато получихме покана за участие в селекцията на Португалия си казахме – защо не. Песента съчетава много традиционни елементи – традиционният португалски акордеон, както и елементи от нашите бивши колонии в Южна Америка и Африка. Целият този микс съставя „Quero Ser Tua“ и я превръща в една наистина енергична и бърза песен. Мисля, че точно сега при всички тези проблеми с икономиката имаме нужна именно такива песни, които носят добро настроение“.

Сузи не пропусна и да поздрави българските фенове на конкурса: „За съжаление, България тази година не е представена, но не се отчайвате и продължавайте да се борите! Подкрепяйте своите изпълнители, така че те да могат отново да имат възможност да представят страната си на конкурса. Убедена съм, че догодина отново ще видим ваш представител“.

Дали Португалия отново ще вкуси от тръпката да бъде на финал, това ще разберем съвсем скоро – на 6 май от 22:00.

Снимка: Анна Великова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.