Начало > headlines > Svala Björgvinsdóttir с „Paper“ ще представи Исландия на Евровизия 2017!

Svala Björgvinsdóttir с „Paper“ ще представи Исландия на Евровизия 2017!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Още една селекция се проведе тази вечер. Още една държава избра своя представител за Евровизия 2017! Исландия направи избора си за Киев.

Söngvakeppnin 2017 предложи невероятно шоу за пореден път и зарадва феновете на най-големия музикален конкурс в Европа. Тази вечер видяхме седем изпълнения на високо ниво, а на сцената се качиха и победителите от 2009 и 2015 година – Alexander Rybak и Måns Zelmerlöw, както и представителката на страната от 2012 и 2016 – Greta Salóme. Победителят беше избран от вота на жури и публика, а накрая останаха и двама състезатели, които да се борят за победата – Svala Björgvinsdóttir и Daði Freyr Pétursson. Въпреки всичко песента, която си спечели правото да представи Исландия носи заглавието „Paper“ и ще бъде в изпълнението на  Svala Björgvinsdóttir.

Svala е изключително популярна в родината си. Участвала е в бандата Steed Lord. Била е и треньор в популярния в цял свят формат „The Voice“ в Исландия. Има два издадени албума, а тази година ще представи и страната си на Евровизия 2017!

Може да чуете „Paper“ тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.