Начало > Румъния > Тази вечер: първи полуфинал в Румъния

Тази вечер: първи полуфинал в Румъния

Тази вечер в 21ч. българско време се дава начало на националния финал на Румъния – Selecția Națională 2019. Шоуто можете да проследите тук

Селекцията се състрои от три конкурсни вечери. Национално жури и зрители ще изберат кои шестима участници от всеки полуфинал ще се класират на финала, който ще се проведе на 17-ти февруари.

В първия полуфинал ще се включат изпълнения на следните песни:

1. Trooper „Destin“
2. Berniceya „The Call: Dynasty of Love“
3. Ommieh and Anakrisez „Rock This Way“
4. Teodora Dinu „Skyscraper“
5. Dya and Lucian Colareza „Without You (Sin ti)“
6. Nicola „Weight of the World“
7. Steam „The Way It Goes“
8. Vaida „Underground“
9. Claudiu Mirea „We Are the Ones“
10. The Four „Song of My Heart“
11. Bella Santiago „Army of Love“

Румънският финал не пропусна да бъде белязан от скандал още преди даже да е започнал. MIHAI – редовен участник в националния финал и представител на страната си през 2006, за пореден път щеше да се включи в надпреварата. Впоследствие той се оттегли и заяви, че ще участва в националния финал на Беларус с песента си „Baya“. MIHAI твърди, че основната причина за решението му са неясните правила на организаторите, които решиха да включат две нови песни, след първоначалното обявяване на всички участници.

Миналата година за пръв път участието на Румъния в Евровизия се сведе единствено до полуфиналната вечер. Ще успее ли страната да се завърне на финала тази година в Тел Авив?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.