Начало > 2015 > Впечатления от Грузия: The Virus и тяхната песен „Gabede“

Впечатления от Грузия: The Virus и тяхната песен „Gabede“

2015 geo

Успешна, оригинална и често изненадваща, Грузия се завръща в Детската Евровизия с бандата The Virus („Вирусът“) и песента им „Gabede“ („Осмели се“). Грузинската национална телевизия GPB обяви в началото на август, че групата The Virus, тогава познати само като Елен, Лиза, Дата и Тако, ще представи страната на конкурса в София на 21 ноември 2015.

Идващи от столицата Тбилиси, бандата е съставена от три момичета: Елен (10г.), Тако (11г.) и Лизи (12г.) и едно момче – Дата (11г.). Всички те обичат да спортуват в свободното си време и разбира се да пеят. Обединява ги не само общия им музикален проект, но и грузинската певческа школа „Bzikebistudio„, свързани и с едноименната грузинска банда, която спечели JESC през 2008 година.

Запознайте се и с клипа към парчето:

Опознай историята на Беларус в Детски песенен конкурс Евровизия

Грузия дебютира на сцената на Детската Евровизия заедно с България през 2007, класирайки се пета. Още следващата година трофея отива в Тбилиси, когато детската група Bzikebi печели с песента „Bzz..“, изпята на съчинен от тях език. Държавата печели и през 2011 с Candy и „Candy Music“. Традиционно силна, Грузия не е изпускала нито едно издание на детския конкурс и тази година ще участва за девети път. Дали това ще е и третата победа за малката черноморска република?

Какви са вашите впечатления от грузинското предложение? Ето какво мислим ние:

Дани, eurovision-bg.com:

По-различна от представените до сега. По-детска и по-смела. И по-забавна; много ми харесва припева и мелодията. Видеоклипът е със заигравка и с малък сюжет. Първата група до сега – мисля, че много им утива да са заедно и са много сладки. Всичко е цветно, шарено, игриво. Точно отговарящо като за децата. Смятам, че може Грузия да влезе в Топ 10.

Иван, eurovision-bg.com:

“Осмели се” – определено удрят десетката с името на песента. Връзва се добре към слогана тази година (осмели се да #открием талантите на Европа!). The Virus са доста интересен избор. Като група се допълват и оставят добро впечатление, но според мен песента не е нищо особено. Да, може би ще се отличат на сцената, но все пак не мисля, че ще стигнат по-далеч от 10-то място.

Мадлен, eurovision-bg.com:

Песента е много свежа и забавна. Мелодията се запомня лесно и няколко слушания започваш да си я тананикаш, поне за мен беше така. Носи нужното детско усещане. Няма го излишния драматизъм, който кара човек да забрави, че слуша деца.  Веселият й характер я кара да изпъква сред останалите по-бавни песни, които представихме дотук. Това определено ще бъде плюс за Грубия и тя ще се класира достатъчно напред, за да бъдат доволни от резултатите. Определено ще им стискам палци.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.