Начало > Тел Авив 2019 > Трети ден на репетиции – коментар на живо

Трети ден на репетиции – коментар на живо

Репетициите за Евровизия 2019 продължават в Expo Tel Aviv. По програма на сцената ще се качат 9 страни. Те ще вземат участие в първата половина на Втори полуфинал. Следете с нас всичко най-интересно от случващото се днес.

🇦🇲 Армения (10:00 – 10:30)

Първата репетиция е без звук за журналистите.

Сърпух е сама на сцената. В един момент грабва камерата. Има честа смяна на ъглите при заснемането. Фонът зад нея показва разбиване на стъкло. След завръщането на звука може да се чуе, че изпълнителката е със стабилен вокал и изпява високите тонове. Основните цветове на сцената са червено и черно. Усещането е мрачно, но и емоционално. На последната репетиция са добавени пушек и пиротехника.

🇮🇪 Ирландия (10:40 – 11:10)

В началото на изпълнението, LED-екранът се “отваря” и от него излиза Сара, облечена в червена рокля. Графиките зад нея наподобяват комикси.

В средата на сцената има маса, на която в началото на втория куплет тя, съпроводена от две танцьорки, сядат на нея.

В края на втория припев, певицата ляга на масата, а на LED-екраните зад нея се появява голям надпис “22”.

🇱🇻 Латвия (11:20 – 11:50)

Сценичното представяне на Латвия е много подобно на това от националния им финал с една основна разлика – този път можем да видим латвийската група в цвят, а не в черно-бяло.

Вокалистката е облечена в бяло, като носи зелена ретро шапка. Групата залага на бавни, преливащи кадри, които дават вид на стар, късометражен филм. Също така, Латвия използват “филмови ленти” отгоре и отдолу, подобно на Чехия 2018. Няма вокални забележки.

🇨🇭 Швейцария (12:00 – 12:30)

Лука влиза на сцената с бавна походка. Облечен е в черен костюм без ръкави с бял акцент. Фонът е най-вече ярко червен, като отзад се появяват бели силуети на танцьори (носещи червено) и бели графики в дадени моменти.

Изпълнението е изключително енергично, включени са много различни движения, но въпреки това вокално е точно. Виждаме Лука да танцува както с танцьори, така и сам. Фокусът на осветлението и камерите се променя в синхрон с определени фрази от текста на песента. Добавени са и пиро ефекти.

🇲🇩 Молдова (13:40 – 14:10)

Ана е облечена в бяла рокля и няма грешка вокално. До нея на сцената присъства художник, който рисува с пясък върху маса, осветена със свещи. Друг обект на сцената е клетка, където е поставена роза. В края на изпълнението художникът освобождава розата и я добавя към картината си.

🇷🇴 Румъния (14:20 – 14:50)

Естер отново седи на червен стол и движи ръцете си по вече познатия начин. Намира се в центъра на сцената. Роклята ѝ не е като тази от националния финал в Румъния. Този път е черна с бяла яка. Гласът ѝ е стабилен, а излъчването ѝ е драматично.

На сцената има китарист, двама танцьори и двама беквокали. Основните цветове са синьо, розово и лилаво. За фон има врата в средата на гора, а накрая се превръща в пламък.

🇩🇰 Дания (15:00 – 15:30)

Сценичното представяне има сходства с това от националния финал. Фонът е светлосин, напомня за лятото. По време на втория куплет, Леонора използва стълба, за да се качи на гигантски стол, където я очакват две беквокалистки. Заедно изпълняват семпла хореография от прости движения. По-късно се появяват още двама певци, които също се качват при останалите.

🇦🇹 Австрия (16:00 – 16:30)

Изпълнението на PÆNDA започва с черно и бяло. Изпълнителката е седнала, а след това се изправя на крака. Няма нищо, което да се случва на LED екраните зад нея. Има само и единствено светлини, които се движат в синхрон с музиката. Триъгълниците на екрана се използват през цялото време. Виждат се и сълзи в очите на австрийката, но въпреки това тя звучи като на студио записа. Прес центъра е очарован.

🇸🇪 Швеция (16:40 – 17:10)

Представянето на Джон е подобно на това от Мелодифестивален, но подобрено. Беквокалистките са облечени в сребристи рокли. Вокално всички са перфектни. Изпълнителят флиртува с камерите. Всичко изглежда много добре. Според мнението на повечето журналисти това е един от сигурните победители тази година.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.