Участниците в Детската Евровизия 2022 – Част 3

След по-малко от 5 седмици Ереван ще домакин на юбилейното 20. издание на Детската Евровизия. Ето кои са следващите 4 изпълнители, които ще вземат в тазгодишната надпревара.

Испания

Детската Евровизия не е първото музикално предизвикателство за 11-годишния Карлос, по-рано тази година участва и достига до полуфиналите на Гласът на Испания (за деца). Интересно е, че на кастинга пее арменската песен от Детска Евровизия 2019, а няколко месеца по-късно печели правото да представи страната си на тазгодишното издание в Ереван. За него участието в Детската Евровизия е сбъдната мечта. Любими изпълнители са му Джъстин Бийбър, Себастиян Ятра, Блас Канто и Чанел, която представи Испания на Евровизия в Торино.

Испания е една от най-успешните страни на Детската Евровизия, постигайки 6 отличия в топ 4 в общо 7 участия досега. Ще успее ли Карлос да оправдае очакванията със „Señorita“?

Сърбия

 

Сръбската телевизия избра Катарина Савич за свой представител в Ереван. Освен с пеене, 13-годишната Катарина се занимава с балет и свири на тромбон. Любими нейни изпълнители са Тейлър Суифт, Хари Стайл и BTS. На Детската Евровизия ще участва с песента „Svet bez granica“ (Свят без граница).

Засега най-високо класиране на Сърбия е трето място, постигнато през 2007 и 2010 г. Смятате ли, че Катарина ще да го подобри?

Ирландия

Софи Ленън ще представи келтската страна с песента „Solas“ (Светлина). Макар и все още да е на 13 години, тя има значителен музикален и сценичен опит, участвала е в мюзикъл на Шрек в ролята на Фиона, а по-рано тази година спечели конкурса са училищен солист на BBC.  В свободното си време обича да снима видеа в социалните мрежи заедно с майка си.

Страна Ирландия участва в Детската Евровизия през последните години и, за разлика от голямата Евровизия, традиционно участва с песни на своя роден ирландски език. Дали келтските мелодии ще успеят да ги отличат в Ереван?

Албания

11-годишната Кейтлин е родом от крайбрежния град Драч. Именно сред природата тя намира вдъхновение. След победата си на Junior Fest 2022, тя спечели правото да представи страната си в Ереван през декември с песента „Pakëz diell“ (Малко слънчева светлина). Любимите ѝ изпълнители са Палома Фейт, Адел и Джош Гробан. Мечтата ѝ е да обиколи света и да се запознае с възможно най-много хора, участието ѝ на Детската Евровизия със сигурност е добро начало.

Албания постигна своето най-добро класиране на Детската Евровизия в София през 2015 г. с песента „Dambaje“, която завърши на пето място. Ще успее ли Кейтлин да върне страната си в топ 5?

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *