Начало > България > Чуйте песента на Виктория за Евровизия 2020

Чуйте песента на Виктория за Евровизия 2020

Българската песен на Евровизия 2020 „Tears Getting Sober” беше представена официално. Композицията, която Виктория ще изпълни в Ротердам, се излъчи в ефира на БНТ 1, а музикалното видео е достъпно в дигиталните канали на конкурса.

Официалното видеото на „Tears Getting Sober”:

Музиката и текстът на „Tears Getting Sober” са дело на самата Виктория в сътрудничество с един от успешните композитори и текстописци на Евровизия от Symphonix International – Борислав Миланов. В проекта участие имат още Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Песента е продуцирана от българската компания Ligna Studios.

От края на март българският представител на Евровизия започва своето промоционално турне в Европа. Виктория ще пее в Лондон на 29 март, в Амстердам на 4 април и в Мадрид на 11 април. Младата изпълнителка ще се срещне и с българите зад граница в тези градове, като на 27 март ще бъде част от концерта на Б.Т.Р. в британската столица.

Евровизия 2020 ще се проведе в Ротердам. Двата полуфинала и големият финал на шоуто ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май, а българите в цяла Европа и Австралия ще могат да подкрепят Виктория гледайки месните телевизии в страната, в която живеят.

Харесва ли ви песента на Виктория?

Ето и мнението на част от нашия екип:

Валентин Дурчев: „Аз лично харесвам песента на Виктория. Според мен най-важното е, че самата тя я усеща като своя и ще успее да предаде своята емоция на публиката. Качеството на проекта си личи и вярвам, че това ще бъде възнаградено през май месец.“

Мадлен Попова: „Песента е нежна и отговаря на представата, която Виктория създава в слушателите. Надявам се, че сценичното представяне ще бъде магично и отговарящо на настроението на песента.“

Цвета Чавдарова: „Песента е качествена. Не съм сигурна до колко ще бъде оценена от масовите зрители. Виктория я изпълнява добре на живо и се надявам да успее да предаде своите емоции на публиката.“

Българската песен „Tears Getting Sober” е достъпна за слушане и в международната стрийминг платформа Deezer,  която е официален партньор на българската песен на Евровизия 2020.

Участието ни на Евровизия 2020 се реализира като публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и Ligna Group, като за първи път в участието на България в Евровизия се включва и генерален спонсор – българската компания iCard.

2 thoughts on “Чуйте песента на Виктория за Евровизия 2020

  1. На тазгодишния ПАРЧЕТЕН конкурс „Евровизия“ Виктория Георгиева ще представи ПАРЧЕТО на ПАРЧЕТИСТИТЕ Борислав Миланов, Лукас Оскар и Корнелия Виболс. Желая им успех и през 2021 година София да бъде домакин на ПАРЧЕТНИЯ конкурс „Евровизия“.

  2. По-заспала песен не съм чувал.Изобщо няма да влезе в десетката.Българска песен?Че какво е българското? Да бяхте я превели,за да се знае за какво пее.Мяу,му!!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.