Начало > Лисабон 2018 > Втори ден на репетиции – Коментар на живо

Втори ден на репетиции – Коментар на живо

Днес продължават репетициите за Евровизия 2018 в Altice Arena. На сцената в Лисабон ще видим останалите 9 страни от първи полуфинал.

🇲🇰 Македония (12:00-12:30)

Поради технически проблеми, първата репетиция на Македония определено не може да се нарече успешна. На сцената нямаше изненади, вокалите бяха на ниво. В очакване сме да видим още от Eye Cue, тъй като както феновете, ние също имаме големи очаквания.

🇭🇷 Хърватия (12:40-13:10)

Тук виждаме много приятна изненада! Вокалите на Франка са впечатляващи, могат да бъдат наречени по-добри от тези в студио версията. Изпълнението започва с кадри на ръката на Франка и макар и певицата да е сама на сцената, то нейните изразителни жестове и мимики карат зрителя да не търси друго, освен нея. Реакциите в пресцентъра не закъсняха, Франка бе бурно аплодирана от всички.

🇦🇹 Австрия (16:20-16:50)

Изпълнението започва с половината от лицето на Сийзър в тъмнината. С идването на припева виждаме, че е качен на платформа, появяват се светлини. Облечен е в сиви кожени дрехи. След първия припев платформата се спуска и Сийзър слиза от нея, започва да се движи по сцената. Изключително ефектно изпълнение.

🇬🇷 Гърция (14:00-14:30)

Яна е облечена в дълга бяла рокля с ръкави, наподобяващи воали. Вокално започва добре, но усещаме затрудненията на певицата при високите тонове в края на песента. Лявата ръка на гръцката изпълнителка е боядисана в синьо, предполагаме, че тази боя ще бъде размазана по роклята на следващата репетиция. Вероятно очаквахме нещо повече от гръцкото изпълнение тази година.

ПОЧИВКА

🇫🇮 Финландия (15:40-16:10)

В началото на изпълнението можем да видим Саара, която е завързана за колело на върха на триъгълна платформа. Няколко секунди след началото колелото започва да се върти, а Саара пее дори когато е с главата надолу. В началото на първия припев, тя слиза от колелото, както и от платформата и се позиционира пред нея. Там, заедно с своите беквокали изпълнява хореография, подобна на тази от националния финал. Към края на песента тя се качва отново на платформата, като по време на най-високите високите си тонове има златен дъжд. След последната си реплика, Саара се обръща и скача от платформата, като долу двама от беквокалистите я улавят.  В пресцентъра прозвучаха най-силните аплодисменти от началото на репетициите.

🇦🇲 Армения (16:20-16:50)

Изпълнението на Севак е доста статично. От началото до края, той седи в центъра на кръг от каменни стълбове, като най-ниските са пред него, а най-високите зад него. Както винаги е стабилен вокално, а към края на песента виждаме промяна, тъй като, за разлика от студио версията, Севак пее заедно с беквокалите. Цветовата гама е тъмна, с преобладаващи черно и тъмно синьо. Преобладават далечните кадри, което е по-скоро в ущърб на Севак, тъй като е сам на сцената.

🇨🇭 Швейцария (17:00-17:30)

В началото на сцената са близнаците от ZiBBZ, като Корин пее, а брат ѝ е на барабаните. Тя се разхожда по сцената, като дори се изкачва на един от мостовете около нея. Към края на изпълнението, Корин има призив към публиката, свързан с посланието на песента. След това, тя се качва на барабана и края на изпълнението бележи нейният скок от него.

ПОЧИВКА

🇮🇪 Ирландия (18:00-18:30)

Раян е в центъра и свири на китара. Две момчета танцуват по моста около сцената, както в клипа на песента. Атмосферата около тях напомня на романтична разходка. На сцената виждаме и жена, която свири на пиано – тя всъщност е една от съ-авторите на песента. Кулминацията включва лек снеговалеж и светлини около танцуващата двойка. Вокално изпълнението е перфектно.

🇨🇾 Кипър (18:40-19:10)

Елени Фурейра е облечена е в стилен прилепнал костюм, обсипан с камъни Сваровски. Украсата му имитира пламъци. Изпълнението започва със студени цветове и ефект на тунел, от който изпълнителката стъпва на сцената. Залага се на много визуални ефекти. Има 4 танцуващи беквокалистки. Сценичната ѝ концепция се откроява с много танци и енергия. Елени получи бурни овации от международния пресцентър още при повята си на сцената, а след края на репетицията си получи най-силните аплодисменти досега.

Коя държава ви хареса най-много от втория ден на репетиции?

Следете нашите коментари за всяка от държавите в реално време през целия ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.