Начало > Лисабон 2018 > Втори ден на репетиции – Коментар на живо

Втори ден на репетиции – Коментар на живо

Днес продължават репетициите за Евровизия 2018 в Altice Arena. На сцената в Лисабон ще видим останалите 9 страни от първи полуфинал.

🇲🇰 Македония (12:00-12:30)

Поради технически проблеми, първата репетиция на Македония определено не може да се нарече успешна. В сцената нямаше изненади, вокалите бяха на ниво. В очакване сме да видим още от Eye Cue, тъй като както феновете, ние също имаме големи очаквания.

🇭🇷 Хърватия (12:40-13:10)

Тук виждаме много приятна изненада! Вокалите на Франка са впечатляващи, могат да бъдат наречени по-добри от тези в студио версията. Изпълнението започва с кадри на ръката на Франка, а през цялото изпълнение има машина за вятър. Франка е сама на сцената, но нейните изразителни жестове и мимики карат зрителя да не търси друго, освен нея. Реакциите в пресцентъра не закъсняха, Франка бе аплодирана от всички.

🇦🇹 Австрия (16:20-16:50)

Изпълнението започва с половината от лицето на Сийзър в тъмнината. С идването на припева виждаме, че е качен на платформа, появяват се светлини. Облечен е в сиви, кожени дрехи. След първия припев платформата се спуска и Сийзър слиза от нея, започва да се движи по сцената. Журналистите останаха изключително впечатлени.

🇬🇷 Гърция (14:00-14:30)

Яна е облечена в дълга бяла рокля с ръкави, наподобяващи воали. Вокално започва добре, но усещаме затрудненията на певицата при високите тонове в края на песента. Лявата ръка на гръцката изпълнителка е боядисана в синьо, предполагаме, че тази боя ще бъде размазана по роклята на следващата репетиция. Заложено е на изразителни мимики и жестове.

ПОЧИВКА

🇫🇮 Финландия (15:40-16:10)

В началото на изпълнението можем да видим Саара, която е завързана за колело на върха на триъгълна платформа. Няколко секунди след началото колелото започва да се върти, а Саара пее дори когато е с главата надолу. В началото на първия припев, тя слиза от колелото, както и от платформата и се позиционира пред нея. Там, заедно с своите беквокали изпълнява хореография, подобна на тази от националния финал. Към края на песента тя се качва отново на платформата, като по време на най-високите високите си тонове има златен дъжд. След последната си реплика, Саара се обръща и скача от платформата, като долу два от беквокалите я хващат.  В пресцентъра прозвучаха най-силните аплодисменти от началото на репетициите.

🇦🇲 Армения (16:20-16:50)

Изпълнението на Севак е доста статично. От началото до края, той седи в центъра на кръг от каменни стълбове, като най-ниските са пред него, а най-високите зад него. Вокално е стабилен, а цветовата гама е тъмна, с преобладаващи черно и тъмно синьо. Преобладават далечните кадри, също така липсват кадрите от националната селекция, в които камерата обикаля около Севак, а това прави изпълнението по-еднотипно.

🇨🇭 Швейцария (17:00-17:30)

В началото на сцената са близнаците от ZiBBZ, като Корин пее, а брат й е на барабаните. Тя се разхожда по сцената, като дори се изкачва на един от мостовете около нея. Към края на изпълнението, Корин има призив към публиката, свързан с посланието на песента. След това, тя се качва на барабана и края на изпълнението бележи нейният скок от него. Пресцентърът отбеляза изпълнението им с аплодисменти.

ПОЧИВКА

🇮🇪 Ирландия (18:00-18:30)

Раян е в центъра и свири на китара. Двама танцьори танцуват по моста около сцената, както в клипа на песента. Атмосферата около тях напомня за романтична разходка. Присъства и беквокалистка, свиреща на пиано. Кулминацията съдържа лек снеговалеж и светлини около танцуващата двайка момчета. Вокално изпълнението е безгрешно.

🇨🇾 Кипър (18:40-19:10)

Елени Фурейра е облечена е в стилен прилепнал костюм, обсипан с камъни Сваровски. Украсата му имитира пламъци. Изпълнението започва със студени цветове и ефект на тунел, чрез който изпълнителката стъпва на сцената. Залага се на много визуални ефекти. Има 4 танцуващи беквокалистки. Сценичната й концепция се откроява с много танци и енергия. Елени получи бурни овации от международния пресцентър още при повята си на сцената, а след края на репетицията си получи най-силните аплодисменти досега.

Коя държава ви хареса най-много от втория ден на репетиции?

Следете нашите коментари за всяка от държавите в реално време през целия ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.