Мей Файнголд ще представя Израел на „Евровизия“ 2014

Израелската национална радио-телевизионна компания IBA избра певицата Мей Файнголд да представя страната на “Евровизия” 2014 в Копенхаген. Нейният избор се базира на мненията на редица местни музикални експерти и продуценти в най-различни жанрове на шоубизнеса.

Мей е на 31 години и нейното увлечение по музиката започва от годините  в училище, къде участва в различни рецитали, пиеси, концерти. Именно тогава проличава нейният талант и тя започва да ходи на уроци по пеене. Постепенно започва участието си в редица клубове и заведения, включително и като водещ вокал на местната група “Disiac”. По-широката си известност, певицата придобива при участието си в израелската версия на международния музикален формат “Музикален идол”, където завършва на трето място в крайното класиране.  Мей Файнголд изпълнява разнообразни жанрове музика, най-вече рок – от поп до алтърнатив.
Песента, която ще представи Израел на международната сцена предстои тепърва да бъде избрана, като най-вероятно това ще се случи чрез специално телевизионно предаване, в което ще участват до четири песни. Най-вероятно финалният избор ще бъде направен през месец март.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *